Ο Φάρος

Best 2019: Οι ταινίες που δεν χώρεσαν στο Top-10 του MOVE IT

Δημοσίευση: 3 Ιαν. 2020, 04:06
Συντάκτης:

Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουν δύο άνθρωποι στην λίστα με τις "κορυφαίες ταινίες της χρονιάς", πόσο μάλλον μια παρέα ή πόσο πολύ περισσότερο μια ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑΤο MOVE IT ψηφίζει: Οι κορυφαίες ταινίες της δεκαετίας 2010-19

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗO Φάρος, 30 Ιανουαρίου στους κινηματογραφους

Αυτή είναι και η μαγεία της πολυσυλλεκτικότητας και η ομάδα του MOVE IT φημίζεται γι'αυτήν. 

Οι  καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με τους συντάκτες του MOVE IT λοιπόν (που θα διαβάσετε πολύ σύντομα) δεν είναι προφανώς οι μόνες ταινίες που άξιζαν από το 2018. Άλλωστε οι λίστες λειτουργούν ως υπενθύμιση για να ανακαλύψετε κάποιες που ενδεχομένως να παραμελήσατε. Αυτή είναι και η πραγματική τους αξία. 

Δεν βρήκαν λοιπόν θέση στην κατάταξη με το Top-10 του MOVE IT (www.moveitmag.gr), φιλμ όπως: 

Το εξαιρετικό πεσιμιστικό και μηδενιστικό "Ένας ελέφαντας στέκεται ακίνητος" του Μπο Χου που αποτέλεσε το σκηνοθετικό ντεμπούτο και το κύκνειο άσμα του μαζί (μιας και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του αυτοκτόνησε), το "The two Popes"  του Φερνάντο Μεϊρέγιες με το ερμηνευτικό βαλς των Άντονι Χόπκινς και Τζόναθαν Πράις, αλλά και το "Us" με τον Τζορνταν Πιλ να διατηρεί σε υψηλότατο σημείο τις προσδοκίες που γέννησε με το "Get Out".

Tην χρονιά που μας πέρase ξεχώρισαν επίσης, το road movie - εμπειρία του Αντρέας Χόρβατ, "Lilian", το φρέσκο "Booksmart" της Ολίβια Ουάιλντ, το ρεαλιστικό, επίκαιρο και ανθρώπινο "Transit" του Κρίστιαν Πέτζολντ,  το ψυχαγωγικό και στυλιζαρισμένο "John Wick Parabellum" του Τσαντ Σταχέλσκι με τον Κιάνου Ριβς, αλλά και το λυρικό κομψοτέχνημα "If Beale Street could talk" του Μπάρι Τζένκινς. 

Οι δύο ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν το 2019, ήταν η "Ευτυχία" του Άγγελου Φραντζή και το "Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών" του Σύλλα Τζουμέρκα, σε μια χρονιά πάντως με αρκετές πραγματικά καλές ελληνικές ταινίες που είχαν πράγματα να πουν όπως το "Holly Boom" της Μαρίας Λάφη, η "Παύση" της Τώνιας Μισιαλή, "Η δουλειά της" του Νίκου Λαμπότ, αλλά και το "Ακίνητο ποτάμι" ξανά του Άγγελου Φραντζή.

Τέλος, τα τρία animation που ξεχωρίσαμε φέτος, ήταν τα "Shaun the sheep: Farmageddon", "Toy Story 4" & "Abominable".

Χαρούμενη χρονιά και δεκαετία με υγεία και πολλές κινηματογραφικές στιγμές άξιες λόγου! 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wildlife

Wildlife

Σύνοψη:  Η ζωή ενός εφήβου στη Μοντάνα των '60s αναστατώνεται όταν βλέπει τον κατ’...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
31803
Odeon
28100
Odeon
11500
Odeon
10900
Feelgood
9141