Best 2019: Οι ταινίες που δεν χώρεσαν στο Top-10 του MOVE IT

Δημοσίευση: 3 Ιαν. 2020, 04:06
Συντάκτης:

Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουν δύο άνθρωποι στην λίστα με τις "κορυφαίες ταινίες της χρονιάς", πόσο μάλλον μια παρέα ή πόσο πολύ περισσότερο μια ομάδα.

<a href="/nea/best-2019-parasita-kai-jojo-rabbit-ta-kalytera-senaria-tis-hronias/62071">Best 2019: «Παράσιτα» και «Jojo Rabbit» τα καλύτερα σενάρια της χρονιάς</a>ΣΧΕΤΙΚΑBest 2019: «Παράσιτα» και «Jojo Rabbit» τα καλύτερα σενάρια της χρονιάς

Αυτή είναι και η μαγεία της πολυσυλλεκτικότητας και η ομάδα του MOVE IT φημίζεται γι'αυτήν. 

Οι  καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με τους συντάκτες του MOVE IT λοιπόν (που θα διαβάσετε πολύ σύντομα) δεν είναι προφανώς οι μόνες ταινίες που άξιζαν από το 2018. Άλλωστε οι λίστες λειτουργούν ως υπενθύμιση για να ανακαλύψετε κάποιες που ενδεχομένως να παραμελήσατε. Αυτή είναι και η πραγματική τους αξία. 

Δεν βρήκαν λοιπόν θέση στην κατάταξη με το Top-10 του MOVE IT (www.moveitmag.gr), φιλμ όπως: 

Το εξαιρετικό πεσιμιστικό και μηδενιστικό "Ένας ελέφαντας στέκεται ακίνητος" του Μπο Χου που αποτέλεσε το σκηνοθετικό ντεμπούτο και το κύκνειο άσμα του μαζί (μιας και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του αυτοκτόνησε), το "The two Popes"  του Φερνάντο Μεϊρέγιες με το ερμηνευτικό βαλς των Άντονι Χόπκινς και Τζόναθαν Πράις, αλλά και το "Us" με τον Τζορνταν Πιλ να διατηρεί σε υψηλότατο σημείο τις προσδοκίες που γέννησε με το "Get Out".

Tην χρονιά που μας πέρase ξεχώρισαν επίσης, το road movie - εμπειρία του Αντρέας Χόρβατ, "Lilian", το φρέσκο "Booksmart" της Ολίβια Ουάιλντ, το ρεαλιστικό, επίκαιρο και ανθρώπινο "Transit" του Κρίστιαν Πέτζολντ,  το ψυχαγωγικό και στυλιζαρισμένο "John Wick Parabellum" του Τσαντ Σταχέλσκι με τον Κιάνου Ριβς, αλλά και το λυρικό κομψοτέχνημα "If Beale Street could talk" του Μπάρι Τζένκινς. 

Οι δύο ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν το 2019, ήταν η "Ευτυχία" του Άγγελου Φραντζή και το "Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών" του Σύλλα Τζουμέρκα, σε μια χρονιά πάντως με αρκετές πραγματικά καλές ελληνικές ταινίες που είχαν πράγματα να πουν όπως το "Holly Boom" της Μαρίας Λάφη, η "Παύση" της Τώνιας Μισιαλή, "Η δουλειά της" του Νίκου Λαμπότ, αλλά και το "Ακίνητο ποτάμι" ξανά του Άγγελου Φραντζή.

Τέλος, τα τρία animation που ξεχωρίσαμε φέτος, ήταν τα "Shaun the sheep: Farmageddon", "Toy Story 4" & "Abominable".

Χαρούμενη χρονιά και δεκαετία με υγεία και πολλές κινηματογραφικές στιγμές άξιες λόγου! 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos