Γέτι: Ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαϊων

Γέτι: Ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαϊων - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Όταν η έφηβη Γι συναντάει ένα νεαρό Γέτι στην ταράτσα του διαμερίσματός της στην Σαγκάη, μια σπάνια και ξεχωριστή φιλία ξεκινάει. Μαζί με τους ατίθασους φίλους της, Γιν και Πενγκ, αποφασίζουν να το ονομάσουν Έβερεστ. Όλοι μαζί θα ξεκινήσουν μαζί του ένα μαγευτικό ταξίδι για την αναζήτηση της οικογένειάς του, στο πιο ψηλό σημείο της Γης. Πρέπει πρώτα να καταφέρουν να ξεφύγουν από τον Μπέρνις, έναν εύπορο άντρα που θέλει να αιχμαλωτίσει το Γέτι αλλά και την επιστήμονα ζωολόγο, Ζάρα.

Άποψη: Η DreamWorks σε συνεργασία με το Pearl Studio επιστρέφει με ένα από τα ωραιότερα animation της χρονιάς, το Γέτι, μια ταινία που διακρίνεται για την μαγεία, το συναισθηματισμό και το χιούμορ της παρά τα γνώριμα λίγο-πολύ υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένη. Σκηνοθετημένο από την Jill    Culton, την σκηνοθέτρια του «Open Season» αλλά και πίσω από το στόρι πολύ επιτυχημένων κινουμένων σχεδίων της Pixar, όπως το Toy Story, Monsters Inc., και με τους παραγωγούς του Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας και Kung Fu Panda, το Γέτι φιλοδοξεί να μιλήσει για μια απρόσμενη φιλία, για την διαφορετικότητα, την αποδοχή, με έντονα περιβαλλοντικά μηνύματα και κοινωνικά σχόλια και τα καταφέρνει επαρκώς.

Μέσα από μπόλικο χιούμορ και ακόμα περισσότερη  περιπέτεια, μια πολύχρωμη περιπέτεια, το Γέτι με την Γι και τους φίλους της ξεκινούν ένα ταξίδι αναζήτησης. Η έννοια του σπιτιού, του πώς ορίζει ο καθένας μας την πατρίδα, αυτό που αισθάνεται ως κάτι οικείο και δικό του αυτό αναζητά τόσο το Γέτι όσο και όλοι μας. Χωρίς να πρωτοτυπεί, με ένα υλικό που έχουμε δει για παράδειγμα στο Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας, που είναι και της ίδιας εταιρείας, αλλά και με το συνδυασμό των ασιατικών φιλοσοφιών με την δυτική αισθητική και αφηγηματική προσέγγιση που είχε και το Kung Fu Panda καθώς επίσης και με μια αντίστροφη πορεία από τον «Μικροπόδαρο», όπου εκεί είχαμε μια φυλή γέτι που μαθαίνει για την ύπαρξη των ανθρώπων, ενώ εδώ το αντίστροφο, μαγεύει το παιδικό κοινό στο οποίο απευθύνεται ως επί τω πλείστον.

Εμπνευσμένη η σκηνοθέτρια από τα τριχωτά σκυλιά που έχει υιοθετήσει, την έκαναν να δημιουργήσει αυτό το παράταιρο και μαλλιαρό πλάσμα υιοθετώντας μια γλώσσα απλή και κατανοητή, ταξιδεύοντάς μας από την Σαγκάη στο Έβερεστ με εξαιρετικά εφέ και έντονη φαντασία. Με την υπόθεση να ξεκινάει από την ίδια αρχή με την Μαδαγασκάρη, το Γέτι το σκάει και αναζητά με την βοήθεια περίεργων φίλων το «σπίτι» του, μετατρέπεται σε ένα animation μήνυμα για την ανεξαρτησία με περιβαλλοντικές και φιλοζωικές ανησυχίες.

Πρώτη δημοσίευση: 24 Οκτ. 2019, 13:22
Ενημέρωση: 31 Οκτ. 2019, 09:42
Τίτλος:
Γέτι: Ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαϊων (Abominable)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Οκτωβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos