ΤΑΙΝΙΕΣ

“The War Magician”: Ο Κάμπερμπατς μάγος του Β' Π.Π.

Δημοσίευση: 15 Δεκ. 2015, 13:17
Συντάκτης:

O Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους ηθοποιούς της τελευταίας διετίας. Λογικό θα μου πείτε, αφού ο «Σέρλοκ» εξελίσσεται σε έναν εκ των πλέον σημαντικών ηθοποιών της γενιάς του στο σινεμά, στη μικρή οθόνη και στο σανίδι, με τις προτάσεις για ρόλους να πέφτουν ‘βροχή’.  

Μέσα στη φρενίτιδα της δημοσιότητας, ωστόσο, ο ίδιος, φαίνεται να παραμένει μηφάλιος και επιλεκτικός στους ρόλους του.

Αυτή τη φορά, πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε ένα πολεμικό θρίλερ με τίτλο “The War Magician”,  σε σενάριο του Γκάρι Γουίτα (“The book of Eli”).

Πρόκειται για μια ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Φίσερ, όπου ο Κάμπερμπατς θα υποδυθεί τον Τζάσπερ Μάσκελαϊν, έναν Βρετανό μάγο διεθνούς βεληνεκούς της δεκαετίας του ’30 που θα εκμεταλλευτεί τις υπερφυσικές του δυνάμεις, προκειμένου  να ξεγελάσει τους Ναζί και να βοηθήσει τους συμμάχους.

Ο συγκεκριμένος μάγος, κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ, είχε πείσει τις συμμαχικές δυνάμεις ότι  θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές του, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο με ειδικούς φακούς και καθρέφτες, με το οποίο τους έκανε να πιστέψουν ότι ένα γερμανικό πολεμικό πλοίο επέπλεε στον Τάμεση.

Έτσι, με τη βοήθειά του στον τομέα του καμουφλάζ και των ψευδαισθήσεων, οι συμμαχικές δυνάμεις κατάφεραν να αποσπάσουν την πρώτη σημαντική τους νίκη εναντίον των Γερμανών και του  στρατάρχη Ρόμελ, γνωστού  και ως ‘’ Αλεπού της ερήμου’’ στο  Ελ Αλαμέιν, όταν ο μάγος Μάσκελαϊν  δημιούργησε ένα εικονικό στράτευμα νότια των θέσεων των συμμαχικών δυνάμεων, αποπροσανατολίζοντας τους Γερμανούς.

Μάλιστα, οι τεχνικές του Μάσκελαϊν ήταν τόσο αποτελεσματικές, που ο Χίτλερ τον είχε προσθέσει στην προσωπική του μαύρη λίστα, ανάμεσα σε πολύ ισχυρά ονόματα όπως αυτά του Αμερικανού στρατάρχη Ντάγκλας Μακάρθουρ και του Διοικητή των Βρετανικών δυνάμεων Μπέρναρντ Λο Μοντγκόμερυ.

Το όνομα του σκηνοθέτη δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο τη χρηματοδότηση της ταινίας έχει αναλάβει η Studiocanal, με τους Richard Saperstein, Bob Cooper, Adam Ackland Tony Eldridge  και Adam Selves σε ρόλο παραγωγών. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
55 λεπτά

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos