ΣΕΙΡΕΣ

"Τhe Watcher": Δεν βλέπεται!

Δημοσίευση: 19 Οκτ. 2022, 15:31

Το καλό με το "Τhe Watcher" του Netflix είναι πως αποτελείται από 7 μόλις επεισόδια. Το κακό είναι και τα 7 αυτά επεισόδια!
Η αληθινή ιστορία ενός ζευγαριού με δύο παιδιά έφηβους που αποφάσισαν το 2014 να μετακομίσουν από τη Νέα Υόρκη σ' ένα υπέροχο σπίτι σε ήσυχο  προάστιο του Νιου Νιου Τζέρσι, μέχρι που απειλητικά γράμματα θα αλλάξουν τα πάντα.
Το 2018, το New York Magazine δημοσίευσε αυτή την ιστορία του «στοιχειωμένου» αυτού σπιτιού, έγινε viral και εννοείται ο Ράιαν Μέρφι και το Netflix αγόρασαν τα δικαιώματα.
Η νέα δημιουργία του πετυχημένου παραγωγού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη είναι ωστόσο μια μνημειώδης αποτυχία. Μπορεί ήδη να φιγουράρει στο Νο1 της πλατφορμας, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν βλέπεται...

<a href="/nea/ripley-ena-kerdismeno-stoihima/69757">"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα

(Ακολουθούν spoilers, μείνετε μακριά)

Η Νόρα και ο Ντιν Μπράνοκ αγοράζουν το όμορφο σπίτι στα προάστεια και πιστεύουν πως επιτέλους βρήκαν το σπίτι των ονείρων τους που θα στεγάσουν με ασφάλεια την οικογένεια, μακριά από την φασαρία και τους κινδύνους της Νέας Υόρκης.

Οι γείτονες από την 1η στιγμή είναι "περίεργοι", το πρώτο γράμμα έρχεται άμεσα. Κάθε φορά που έρχεται ένα νέο, ο τόνος αλλάζεις και γίνεται ξεκάθαρα απειλητικός. Ενα δηλαδή whodunnit θα εξελιχθεί, όλοι είναι ύποπτοι, τα γνωστά κλισέ δηλαδή. Η Ναόμι Ουάτς και ο Μπόμπι Καναβάλε είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί, όπως το σύνολο του καστ, αλλά πασχίζουν -μαζί μας -να ενσωματωθούν σε ένα σταθερό mood της σειράς. Είναι θρίλερ; Είναι μια σάτιρα-καταγγελία της απληστίας; Πλούσιοι αστοί που θέλουν ένα τεράστιο σπίτι για να ζήσουν. Ζήλια, ταξικές διαφορετικότητες, εφηβεία όλα μαζί.

Το σενάριο είναι αστείο. Η δικαιολογία πως "αφού είναι πραγματική ιστορία, πως να την αλλάξουμε" πέφτει στο κενό, καθώς όλες οι τρελές δολοπλοκίες και το πλήθος του υποπλοκών, είναι εφεύρημα των δημιουργών. Και καλά κάνουν, μια δραματική διασκευή ενός πραγματικού γεγονότος κάνουν, που μέχρι σήμερα δεν έχει βρει λύση.
Αλλά 7 επεισόδια, με ένα τελευταίο (σκηνοθετημένο από την Τζένιφερ Λινς, κόρη του Ντέιβιντ) χωρίς την παραμικρή λύση; Ο Καναβάλε προσπαθεί να καταλάβει τι παίζει. Τη μία στιγμή σκληρός, σε δευτερόλεπτα φοβιτσιάρης. Ενας αστυνομικός επικεφαλής, σκέτη καρικατούρα που ξεστομίζει απιθανότητες, εξωφρενικές καταστάσεις και άναρχα συμπεράσματα χωρίς καμία λογική, που σε κάνουν να φωνάζεις προς την... οθόνη σου.

Χίλιες φορές μια camp παρωδία προς τους πλούσιους και τα αστεία ζόρια που τραβάνε, παρά μια φιλική προς αυτούς δραματική σειρά και ένα υποτιθέμενο παζλ προς εμάς τους θεατές, που υποτιμά βέβαια κάθε λογική για τον απλούστατο λόγο, πως δεν υπάρχει λογική στο σενάριο!
Mία Φάροου και Τζενιφερ Κούλιτζ μένουν ανεκμετάλλευτες και η Ναόμι Ουάτς λογικά έχει μια μόνιμη απορία στο πρόσωπό της, όχι απ΄ όσα συμβαίνουν στην ηρωϊδα, αλλά από συμπόνοια προς εμάς και την δοκιμασία να δούμε έως το τέλος τη σειρά.
John Burgundy

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos