Οι πρωταγωνιστές της "Μοσούλης" δέχθηκαν απειλές για την ζωή τους από τον ISIS

Οι πρωταγωνιστές της "Μοσούλης" δέχθηκαν απειλές για την ζωή τους από τον ISIS
Δημοσίευση: 14 Ιαν. 2021, 19:20
Συντάκτης:

Η «Μοσούλη» του Μάθιου Μάικλ Κάρναχαν σε παραγωγή των Τζο και Άντονι Ρούσο έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 26 Νοεμβρίου 2020 κατάφερε να γίνει μια από τις μεγάλυτερες επειτυχίες του streaming κολοσσού σε τηλεθέαση στην Ευρώπη, αλλά και την Μέση Ανατολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ"Equinox" season 1: Λίγο απ'όλα

Η ταινία περιγράφει τις περιπέτειες μιας αυτομολημένης ιρακινής διμοιρίας στην Μοσούλη, η οποία εντάσει στην ομάδα της έναν νεαρό αστυνομικό που γλυτώνει από τον ISIS και μαζί πολεμούν τους τρομοκράτες, έχοντας όμως μια προσωπική ατζέντα σε πρώτο πλάνο…

Η κριτική του MOVE IT για το «Mosul».

Δεν ήταν όμως όλα ρόδινα. Οι πρωταγωνιστές Σουχάιλ Ντάμπακ και Άνταμ Μπέσα δέχθηκαν επανειλλημένα απειλές για την ζωή τους από μέλη του ISIS, επίσημα και ανεπίσημα στους λογαριασμούς τους στα social media, όταν πόσταραν βίντεο και φωτό για να προμοτάρουν το φιλμ.

«Μου έστειλαν κείμενα με απειλές και βρισιές, αλλά και απειλητικά βίντεο, τύπου “τώρα σε ξέρουμε και πρέπει να προσέχεις, κάθε ημέρα να ελέγχεις το κεφάλι σου αν είναι στην θέση του, ξέρουμε που μένεις και θα σε βρούμε. Το ίδιο συνέβη και με την οικογένειά μου, αλλά και τον συμπρωταγωνιστή μου, Άνταμ Μπέσα. Οι περισσότερες απειλές εντοπίστηκαν σε τούρκικο έδαφος», δήλωσε ο Ντάμπακ στο Deadline.

O Kάρναχαν χαρακτήρισε τις απειλές «απαράδεκτες» και έναν παράγοντας έντονου εκνευρισμού για τους ηθοποιούς.

Ο Τζο Ρούσο τόνισε πως : «Είναι πάντα ένα τρομερά δυσάρεστο συναίσθημα η παράβαση της ιδιωτικότητάς σου, είναι τρομακτικό να λαμβάνεις ανώνυμες απειλές για την ζωή σου. Νομίζω όμως ότι οι άνθρωποι του Netflix, αλλά και η ιδιωτική μας ομάδα ασφαλείας χειρίστηκαν άψογα το θέμα με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων στο Μαρόκο.

Ο Άντονι Ρούσο συμπλήρωσε: «Χειριστήκαμε το ζήτημα με μεγάλη υπευθυνότητα, οι διαδικασίες θύμιζαν τα γυρίσματα για τα «Avengers», ούτε στιγμή δεν το θεωρήσαμε αστείο ή υπερβολικό.  Δεν μοιάσαμε σενάρια δεξιά και αριστερά, είχαμε κωδική ονομασία για την ταινία και την διαδικασία παραγωγής και γυρισμάτων, ενώ αφαιρέσαμε προσεκτικά κάθε αναφορά στον ISIS από το σενάριο. Και πάλι, βέβαια, ήμασταν εκτεθειμένοι, αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω, αν κρίνω από το αποτέλεσμα…».

Νο 13 της χρονιάς στα καλύτερα του MOVE IT για το 2020. 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση:: 14 Ιαν. 2021, 19:20
Ενημέρωση: 14 Ιαν. 2021, 19:20
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870