Φεστιβάλ Καννών 2022: Τα μεγάλα hits

Δημοσίευση: 14 Απριλίου 2022, 17:17
Συντάκτης:

Φεστιβάλ Καννών χωρίς πολυαναμενόμενες ταινίες με λαμπερούς συντελεστές στο πρόγραμμα προβολών του, δε νοείται. Και σίγουρα και η φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί από τον κανόνα. 

<a href="/nea/haos-poy-afise-piso-tis-toy-nikoy-kolioykoy-stis-kannes/69793">"Το Χάος που Άφησε Πίσω της" του Νίκου Κολιούκου στις Κάννες </a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Το Χάος που Άφησε Πίσω της" του Νίκου Κολιούκου στις Κάννες

Ας ξεκινήσηουμε από το Διαγωνιστικό Τμήμα, όπου όπως σας γράψαμε και χθες, έχουμε δύο ταινίες ικανότατων δημουργών, γυρισμένες στην Ελλάδα: το "Crimes of the future" του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και το "Triangle of sadness" του Ρούμπεν Όστλουντ. 

Για τον Χρυσό Φοίνικα θα διαγωνιστούν επίσης μεταξύ άλλων:

Το "Decision to leave" του Παρκ Τσαν Γουκ, το "δικό μου Βασικό Ένστικτο" όπως χαρακτήρισε και ο ίδιος ο σπουδαίος Κορεάτης δημιουργός την πρώτη του ταινία μετά το 2016 και το "Handmaiden". Περισσότερα εδώ

To "Αrmageddon time" του Τζέιμς Γκρέι, με Άντονι Χόπκινς, Τζέρεμι Στρονγκ (Succession), Ανν Χάθαγουεϊ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο σκηνοθέτης των «Τhe lost city of Z», «Two Lovers», «Ad Astra», έχει γράψει και το σενάριο, ενώ το φιλμ θα αναφέρεται στην Αμερική των 80s και θα αφορά μια coming of age ιστορία με αρκετά αυτοβιογραφικά του στοιχεία.

Eπίσης, το "The stars at noon" της Κλερ Ντενί με την Μάργκαρετ Κουάλι, το "Showing up" της Κέλι Ράινχαρτ με την Μισέλ Ουίλλιαμς, αλλά και το "Broker" του Χιροκάζου Κόρε-Έντα. 

Εκτός Διαγωνιστικού θα δούμε πολυδιαφημισμένα φιλμ, όπως το "Top Gun Maverick" του Tζόζεφ Κοζίνσκι με τον Τομ Κρουζ. Πολλά περισσότερα εδώ. 

Το "Elvis" του Μπαζ Λούρμαν για την ζωή του Έλβις Πρίσλεϊ. Περισσότερα εδώ. 

Το "Three Thousand Years of Longing", την πρώτη ταινία που σκηνοθετεί ο Τζορτζ Μίλερ, 7 χρόνια μετά το "Mad Max Fury Road", με Τίλντα Σουίντον και Ίντρις Έλμπα στους κεντρικούς ρόλους. 

Τα δύο μουσικά ντοκιμαντέρ: το "Moonage Daydream" του Μπρετ Μόργκεν για τον Ντέιβιντ Μπόουι (περισσότερα εδώ) και το "Jerry Lee Lewis: Trouble in mind" του Ίαν Χοκ για τον Τζέρι Λι Λιούις. 

Tην δεύτερη τηλεοπτική σειρά που θα σκηνοθετήσει στην καριέρα του (μετά το "Carlos") ο Ολιβιέ Ασαγιάς: το "Irma Vep", με Αλίσια Βικάντερ, Λαρς Έιντιγκερ, Άντρια Αρτζόνα, Τζέροντ Καρμάικλ. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos