Κάννες 2022: Δύο γυρισμένες στην Ελλάδα ταινίες, διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα

Δημοσίευση: 14 Απριλίου 2022, 15:20
Συντάκτης:

Το 75ο Φεστιβάλ Καννών ανακοίνωσε το επίσημο πρόγραμμά του και σύμφωνα με αυτό, 18 ταινίες θα συμμετάσχουν στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα.

<a href="/multimedia-trailer/triangle-sadness-kentaei/66859">&quot;Triangle of sadness&quot;: Κεντάει</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Triangle of sadness": Κεντάει

Δύο από τα φιλμ που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα, έχουν γυριστεί στην Ελλλάδα.

Πρόκειται για το «Crimes of the future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και το «Triangle of sadness» του Ρούμπεν Όστλουντ.

Δείτε το πρώτο teaser και το red band trailer. Στις αμερικανικές αίθουσες, στις 10 Ιουνίου

 

Στην ταινία του Κρόνενμπεργκ (σε παραγωγή μεταξύ άλλων της ελληνικής εταιρείας Αργοναύτες) πρωταγωνιστούν οι Βίγκο Μόρτενσεν, Λέα Σεϊντού, Κρίστεν Στιούαρτ, ενώ στο καστ συναντάμε ακόμη τους Σκοτ Σπίντμαν, Ν'αντια Λουτζ, Ντον ΜακΚέλαρ, Γιώργο Καραμίχο και Γώργο Πυρπασόπουλο. Γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Αθήνα και μας δίνει μια γεύση ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, όπου ο άνθρωπος μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον του. Αυτή η συνθήκη, ωθεί τους ανθρώπους πέρα από τη φυσική τους εξέλιξη, σε μια μεταμόρφωση, αλλάζοντας τη βιολογική τους σύνθεση. Έτσι, ενώ μερικοί αποδέχονται τις απεριόριστες δυνατότητες αυτού του νέου αντιδραστικού μετα-ανθρωπισμού, άλλοι προσπαθούν συνεχώς να τον καταστείλουν…

Διαβάστε πολλά περισσότερα εδώ.

Μετά το φοβερό «Force Majeure» και το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «The Square», ο Ρούμπεν Όστλουντ γύρισε στην Εύβοια και την Ηλέια το μεγαλύτερο μέρος από τη νέα ταινία του.

Στο «Triangle Of Sadness», συμπαραγωγός είναι η Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη και πρόκειται για μια σάτιρα για τον κόσμο της μόδας, με την δράση να εξελίσσεται σε ένα πολυτελές γιοτ με παραγωγούς, φωτογράφους και μοντέλα που καταλήγει σε ένα απομονωμένο νησί. Εκεί, οι ιεραρχίες και οι προτεραιότητες, αλλάζουν.

Πολλά περισσότερα σας έχουμε γράψει και σας έχουμε δείξει εδώ.

Το επίσημο πρόγραμμα του 75ου Φεστιβάλ Καννών, μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 14 Απριλίου 2022, 15:20
Ενημέρωση: 7 Μαΐου 2022, 01:58
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ