Ο Γιώργος Γούσης σκηνοθετεί για τους Εcho Tide

Δημοσίευση: 27 Νοε. 2022, 16:40

Τα Echo Tides μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο single Τούνελ από το επερχόμενο album τους στην United We Fly.  Τα Echo Tides, όπως τους αρέσει να αποκαλούνται, αποτελούνται από τον Παναγιώτη Πανταζή (γνωστός ως Pan Pan) που παίζει synthesizers, τραγουδάει, αναλαμβάνει την παραγωγή και τους στίχους, και γράφει την μουσική μαζί με τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο (μπάσο, synthesizers), την Καλλιόπη Μητροπούλου (φωνή) και τον Γιώργο Λυγουριώτη (drums).

<a href="/nea/drama-2023-monadiko-afentiko-einai-i-idia-i-tainia-poy-kanoyme/68699">Δράμα 2023: "Μοναδικό... αφεντικό είναι η ίδια η ταινία που κάνουμε"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΔράμα 2023: "Μοναδικό... αφεντικό είναι η ίδια η ταινία που κάνουμε"

Το video clip του Τούνελ υπογράφει ο σκηνοθέτης Γιώργος Γούσης, γνωστός για την πολυβραβευμένη ταινία του Μαγνητικά Πεδία, η οποία επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 95η διοργάνωση βραβείων Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερη Διεθνής Ταινία.

«Δεν έχω ιδέα τι είχαν στο μυαλό τους τα Echo Tides όταν έγραφαν αυτό το κομμάτι, όπως δεν είχαν κι αυτά ιδέα τι είχαμε εμείς στο μυαλό μας όταν τραβούσαμε αυτό το φιλμάκι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν μου έστειλε ο Pan Pan το κομμάτι για να του πω μια γνώμη, εγώ το έβαλα δοκιμαστικά πάνω από τις εικόνες και του το έστειλα πίσω γράφοντας "η γνώμη μου είναι πως αυτό είναι το βιντεοκλίπ του". Μου απάντησε “Θενξ”»

-Γιώργος Γούσης

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των παλαιότερων τραγουδιών τους, το Τούνελ γράφτηκε και τραγουδήθηκε στα ελληνικά. Αυτό έγινε με πολύ αβίαστο τρόπο, οπότε τα Echo Tides πήραν την απόφαση να γράψουν ένα εξ ολοκλήρου ελληνόφωνο album.   “Μένω στο φως Μέρες νεκρός Μέρες που νόμιζα Πως θα είναι για πάντα”   Το Τούνελ ηχογραφήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021. Αν και γράφτηκε πριν από την καραντίνα, οι στίχοι του είναι σαν να μιλάνε για αυτήν, για τις σκέψεις, τους φόβους και τα συναισθήματα που βιώσαμε στη δυστοπική αυτή πραγματικότητα. 

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos