ΣΕΙΡΕΣ

"Undone" season 2: Θρίαμβος

Δημοσίευση: 8 Μαΐου 2022, 14:29
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά τα γεγονότα της πρώτης σεζόν, η Άλμα (Ρόζα Σάλαζαρ) ετοιμάζεται να διαπιστώσει αν τα χωροχρονικά ταξίδια της κατάφεραν να διορθώσουν τη ροή της οικογενειακής της ιστορίας και να φέρουν πίσω τον πατέρα της (Μπομπ Όντενκιρκ). Όμως, αυτό που δεν ξέρει ακόμα είναι ότι και οι άλλοι συγγενείς της έχουν μυστικά που τους ακολουθούν μέχρι σήμερα.

<a href="/home-cinema-vod/you-hurt-my-feelings/69124">You hurt my feelings</a>ΣΧΕΤΙΚΑYou hurt my feelings

Γνώμη: Πίσω στο 2019, το “Undone” αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες εκπλήξεις της τηλεοπτικής σοδειάς. Η σειρά του Amazon Prime, γυρισμένη με την τεχνική του ροτοσκοπικού animation και βγαλμένη από το μυαλό του Ράφαελ Μπομπ-Γουάξμπεργκ και της Κέιτ Πέρντι (“Bojack Horseman”), είχε ασχοληθεί με το multiverse πολύ πριν το σημερινό zeitgeist του και είχε υφάνει μια εκπληκτικής λεπτομέρειας ιστορία για την έννοια του τραύματος και τα λεπτά όρια ανάμεσα στη φώτιση και την ψυχική ασθένεια.

Το κλείσιμο της πρώτης σεζόν, που άφηνε ανοιχτή την τύχη της Άλμα, μπορεί να άφηνε περιθώρια για έναν δεύτερο κύκλο, αλλά –όπως και στην περίπτωση του “Russian Doll”– το συνολικό αποτέλεσμα ήταν τόσο ολοκληρωμένο που δημιουργούσε ανησυχία για το πώς θα μπορούσε να χαλάσει εάν επεκτεινόταν.

Φέτος όμως φαίνεται ότι είναι η χρονιά της διερεύνησης των διαγενεαλογικών τραυμάτων από γαμάτους γυναικείους χαρακτήρες, καθώς όπως η Νάντια του “Russian Doll”, έτσι και η Άλμα του “Undone” επέστρεψε στη μικρή οθόνη με σχεδόν θριαμβευτικά αποτελέσματα!

Κι αυτό που κάνει το “Undone” καλύτερο από την παρόμοιας θεματικής πολυσυζητημένη σειρά του Netflix, είναι ότι στη δεύτερη φουρνιά επεισοδίων του αποφασίζει να μετατοπίσει το κέντρο βάρους από τους χαρακτήρες της Άλμα και του πατέρα της και να αναπτύξει αυτούς της αδερφής της, Μπέκα (Ανζελίκ Καμπράλ), και της μητέρας τους, Καμίλα (Κόνστανς Ντίαζ).

Με αυτή την κίνηση-ματ, η σειρά ανανεώνει με τη μία το ενδιαφέρον του θεατή και παρότι η αποστολή εδώ είναι ίδια με αυτή της πρώτης σεζόν (η διόρθωση των λαθών του παρελθόντος), επιτυγχάνεται βαθύτερη σκιαγράφηση των βασικών θεμάτων που βρίσκονται στον πυρήνα αυτής της οικογενειακής ιστορίας.

Σε αυτό βοηθά και το ότι φαίνεται να έχω δοθεί ακόμα μεγαλύτερη φροντίδα στο animation, κάτι που γίνεται πλήρως εμφανές στο έβδομο επεισόδιο με τίτλο “Rectify”, το οποίο είναι ένα σπάνιας οπτικής δύναμης συναισθηματικό roller-coaster και ταυτόχρονα ό,τι πιο φιλόδοξο έχει επιχειρήσει μέχρι στιγμής η σειρά.

To “Undone” καταφέρνει πάλι κάτι το αξιοθαύμαστο: όσο trippy κι αν γίνεται, πότε δεν βάζει τρικλοποδιά στον θεατή. Όσο πιο μακριά κι αν πηγαίνει το concept του, ποτέ δεν σε αφήνει πίσω, να ξύνεις το κεφάλι με απορία. Κι αυτό γιατί τα θέματα που διαπραγματεύεται είναι τόσο καλά δουλεμένα και οι χαρακτήρες του τόσο ολοκληρωμένοι που δεν μπορείς παρά να τους αγαπήσεις. Και γιατί σε κάνει να αντιμετωπίσεις τους γονείς σου με διαφορετικό μάτι. Και να αναρωτηθείς αν αξίζει να αποδεχτούμε τα λάθη του παρελθόντος ή αν η ζωή πρέπει να είναι ένας αγώνας για να τα διορθώσουμε.

Η άποψή μας για τον πρώτο κύκλο

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
78074
Feelgood
20038
Feelgood
17265
Cinobo
5880
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos