ΣΕΙΡΕΣ

"Undone" season 1: Βλέπεται απνευστί

Δημοσίευση: 4 Οκτ. 2019, 20:05
Συντάκτης:

«Έχω βαρεθεί να ζω» δηλώνει η 28χρονη Alma (Rosa Salazar), κεντρικός χαρακτήρας του Undone, στα πρώτα λεπτά του πρώτου επεισοδίου. Τους λόγους για τη δήλωση αυτή ανακαλύπτουμε καθώς παρακολουθούμε μια ημέρα από τη ζωή της, μια ημέρα που δεν έχει πραγματικά τίποτα το ξεχωριστό, και γνωρίζουμε τους ανθρώπους που έχει στη ζωή της: την αδερφή της Becca, η οποία ετοιμάζεται να αρραβωνιαστεί με έναν πλούσιο τύπο που η Alma μισεί, την επικριτική μητέρα τους (Constance Diaz), τον φίλο της Sam (Siddharth Dhananjay) που φαίνεται να της προσφέρει συντροφικότητα, αλλά όχι πολλά παραπάνω, και τέλος… το φάντασμα του πατέρα της (Bob Odenkirk), ο οποίος εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά της την ώρα που οδηγεί, με αποτέλεσμα να τρακάρει!

<a href="/nea/mr-mrs-smith-poy-pigan-fun-kai-pathos/69416">"Mr. & Mrs. Smith": Που πήγαν fun και πάθος?</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Mr. & Mrs. Smith": Που πήγαν fun και πάθος?

Όταν ξυπνήσει, θα διαπιστώσει ότι ο πατέρας της επέστρεψε από τον τάφο για να την προτρέψει να χρησιμοποιήσει την ικανότητα να ταξιδεύει στον χρόνο, την οποία έχει ξαφνικά αποκτήσει, για να αποτρέψει τη δολοφονία του.

Και από το σημείο αυτό, γινόμαστε μάρτυρες στην παραισθησιογόνα οδύσσεια της Alma στον χρόνο, που συνιστά παράλληλα και μια κατάβαση στον τραυματισμένο ψυχισμό της και την πιθανότητα του να πάσχει από κληρονομική σχιζοφρένεια.

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που η οπτική ενός ψυχικά ασθενούς ατόμου απεικονίζεται στην ποπ κουλτούρα με ένα μεταφυσικό storyline, όμως το Undone θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την εντυπωσιακότερη – οπτικά και σεναριακά – απόπειρα, ειδικά για τα δεδομένα της μικρής οθόνης!

Μέσα σε 8 επεισόδια, συνολικής διάρκειας περίπου τριών, τα οποία βλέπονται απνευστί, οι Raphael Bob-Waksberg και η Kate Purdy, αντίστοιχα σκηνοθέτης και σεναριογράφος του λατρεμένου BoJack Horseman, αποδεικνύουν ότι κανείς αυτή τη στιγμή δεν τους φτάνει σε ό,τι αφορά την σκιαγράφηση των τραυμάτων και της υπαρξιακής αγωνίας που αυτά μπορούν να προκαλέσουν, είτε μέσω ενός αλόγου που μιλάει είτε μέσω ενός πιο δραματικού δρόμου, όπως αυτού που επιλέγουν εδώ, με την ουσία να δένει μαεστρικά με εικόνες απίστευτης ομορφιάς, αποτέλεσμα της χρήσης της ρεαλιστικής animation τεχνικής του rotoscoping.

Εάν περιμένετε κάτι να γεμίσει το κενό της ύπαρξής σας - όπως θα έλεγε και η Alma - τουλάχιστον μέχρι τις 25 Οκτωβρίου που βγαίνει το πρώτο μέρος της τελευταίας σεζόν του BoJack, βάλτε στο πρόγραμμα αυτό το διαμαντάκι που έσκασε σχεδόν από το πουθενά, διαρκεί λίγο αλλά θα μιλάμε γι’ αυτό για πολύ καιρό!

8 / 10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos