Oscars 2024: Έμμα Στόουν, η νικήτρια της καρδιάς μας

Δημοσίευση: 11 Μαρτίου 2024, 16:16
Συντάκτης:

H αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. 

<a href="/multimedia-video-clip/kinds-kindness-lets-dance/69741">"Kinds of kindness": Let's Dance! </a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Kinds of kindness": Let's Dance!

Πολύ καλή η Λίλι Γκλάντστοουν στο "Killers of the flower moon" του Μάρτιν Σκορσέζε, ζούσε σίγουρα και κάπως βιωματικά τον ρόλο της και μόνο που ήταν υποψήφια ήταν μια μεγάλη επιτυχία. 

Η Έμμα Στόουν είναι όμως η νικήτρια της καρδιάς μας χθες στο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου γιατί πραγματικά τα έδωσε όλα και απογείωσε το ήδη εξαιρετικό φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου. 

H 35χρονη Αμερικανίδα κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ στην καριέρα της, είχε προηγηθεί το 2017, όταν είχε κερδίσει ξανά στην κατηγορία Α' Γυναικείου ρόλου για το «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ.

Ήταν επίσης υποψήφια άλλες δύο φορές για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, το 2019 για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου και το 2015 για το «Birdman» του Αλεχάντρο Ινιάριτου.

Η Στόουν είναι επίσης η δεύτερη πρωταγωνίστρια του Γιώργου Λάνθιμου που κερδίζει Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου μετά την επικράτηση της Ολίβια Κόλμαν για την «Ευνοούμενη» το 2019.

Γεγονός καθόλου τυχαίο που σίγουρα δίνει προσθέτει μπόνους στη δουλειά του Έλληνα δημιουργού.

Για την φετινή της ερμηνεία, η Έμμα Στόουν είχε επίσης κερδίσει σε Xρυσές Σφαίρες, Bafta, Critic’s Choice, ενώ το «Poor Things» ήταν συνολικά υποψήφιο για 11 και κέρδισε συνολικά τέσσερα Οσκαρ: Μακιγιάζ και Κομμώσεις, Σκηνικών, Κοστουμιών και Α' Γυναικείου Ρόλου.

Και μπορείτε να παρατηρήετε την αντίδραση όλης της ομάδας (και ιδίως του Μαρκ Ράφαλο), αλλά και του Γιώργου Λάνθιμου για να φανεί πόσο σημαντικό είνια να σε πιστεύουν οι συνάδελφοί σου. Kαι δείχνει ότι είναι και τρομερό τυπάκι βασικά. 

Eδώ θα θα βρείτε πάντα για την χθεσινή βραδιά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Suncoast

Suncoast

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Η 17χρονη Ντόρις έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της παιδικής κι εφηβικής της ηλικίας...
1 ημέρα
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos