Oscars 2024: Οι νικητές και οι νικήτριες!

Δημοσίευση: 10 Μαρτίου 2024, 16:58
Συντάκτης:

To "Οppenheimer" του Κρίστοφερ Νόλαν ήταν ο μεγάλος νικητής στην 96η τελετή των Βραβείων Όσκαρ, με 7 χρυσά αγαλματίδια στο παλμαρέ του, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, αλλά ακόμη και Α' & Β' Ανδρικού Ρόλου για Κίλιαν Μερφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, όπως επίσης για Φωτογραφία, Μοντάζ και Μουσική Επένδυση. 

<a href="/nea/oscars-2024-poy-tha-deite-tis-tainies-poy-kerdisan/69586">Oscars 2024: Πού θα δείτε τις ταινίες που κέρδισαν</a>ΣΧΕΤΙΚΑOscars 2024: Πού θα δείτε τις ταινίες που κέρδισαν

Σπουδαία βραδιά και για το "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου που εκτός από Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κομμώσεις & Μακιγιάζ, πρόσθεσε στο ενεργητικό του και το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την κατασυγκινημένη Έμμα Στόουν! 

Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου στην Νταβίν Τζόι Ράντολφ (Τhe Holdovers), δύο βραβεύσεις για το "Zone of interest" του Τζόναθαν Γκλέιζερ, εκτός από Διεθνη Ταινία και για Ήχο, μοιρασμένα όλα τα υπόλοιπα, με τα σενάρια να πηγαίνουν σε "Anatomy of a fall" & "American fiction". . 

Απόλυτος θρίαμβος και για τις στοιχηματικές προβλέψεις του MOVE IT που έστειλαν πολύ κόσμο στο ταμείο για να πληρωθεί, με το 2.50 της Έμμα Στόουν την οποία στηρίξαμε, το 2.40 για το "The boy and the heron" στο animation, το 2.20 για το "Poor Things" στα Κοστούμια και το 2.50 για το "Zone of interest" στον Ήχο. Μιλάμε για επίδειξη δύναμης! 

Οι νικητές και οι νικήτριες όπως τους καταγράψαμε παρακολουθώντας live την τελετή: 

Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας 2024: Oppenheimer

Ηταν το φαβορί και δικαίωσε τα προγνωστικά. Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν έφτασε τα 7 Όσκαρ συνολικά. Και μεγάλη τιμή, του το απένειμε ο Αλ Πατσίνο



Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου: Eμα Στόουν για το «Poor Things»

NAI! Kαι μια αγκαλιά από τον Γιώργο Λάνθιμο. "Πριν δυο βράδια πανικοβλήθηκα στην ιδέα. Ο Γιώργος μου είπε "βγάλε τον εαυτό σου από αυτή την εικόνα". Και είχε δίκιο. Δεν είναι δικό μου αυτό το βραβείο. Μία ολόκληρη ομάδα δούλεψε σκληρά για αυτή την ταινία. Γιώργο σ' ευχαριστώ για αυτή την ταινία, για αυτό τον ρόλο που άλλαξε τη ζωή μου!" 

Bραβείο Σκηνοθεσίας: Κρίστοφερ Νόλαν για το "Oppenheimer". "Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω το συνεργείο μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πίστευαν σε εμένα κατά τη διάρκεια όλης της καριέρας μου. 

Οσκαρ Α' Ανδρικού: Κίλιαν Μέρφι για το "Oppenheimer"! "Κάναμε μία ταινία για την ατομική βόμβα. Αλλά θέλω να αφιερώσω το βραβείο σε όλους τους ειρηνοποιούς εκεί έξω. Σας έχουμε ανάγκη..."

Οσκαρ Μουσικής: Λούντβιγκ Γκόρανσον για το Oppenheimer

Οσκαρ Τραγουδιού: στο "What Was I Made For?", των Βillie Εilish & Ρhineas από την Barbie

Οσκαρ Ηχου στο "Zone of interest" και πήγαμε ταμείο με το 2.50 που σας προτείναμε! Το παίξατε?

Oσκαρ ταινίας μικρού μήκους: «"The Wonderful Story of Henry Sugar" του Γουες Αντερσον.

Oσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους "The Last Repair Shop"

Οσκαρ Ντοκιμαντέρ - Μεγάλου Μήκους "20 Days in Mariupol"

Οσκαρ Φωτογραφίας: Χόιτε φαν Χόιτεμα για το "Οppenheimer"

Οσκαρ Μοντάζ: στην Τζένιφερ Λέιν για το "Οppenheimer"

Οσκαρ Ειδικών Εφέ: στην ομάδα του "Godzilla Minus One"

Οσκαρ Β' Ανδρικού: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ προφανώς για τον ρόλο του στο "Oppenheimer"

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου. Με βρήκε ένα παρατημένο κουτάβι και με υιοθέτησε. Σε αυτή την ταινία με περιέβαλαν με τους καλύτερους ηθοποιούς και αυτοί με έκαναν ακόμα καλύτερο άνθρωπο... Θέλω να ευχαριστήσω και τη στυλίστα μου - γιατί κανείς δεν ευχαριστεί στυλίστες. Σας ευχαριστώ...»

Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, φυσικά στο "Zone of interest" του Τζόναθαν Γκλέιζερ. 

Οσκαρ Κομμώσεις και Μακιγιάζ στο "Poor Things"!

Όσκαρ Σκηνογραφίας στο "Poor Things"!

Oσκαρ Ενδυματολογίας στο "Poor Things"! Τριπλός -πανάξιος- θρίαμβος για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου που επίσης είχαμε προβλέψει και με καλές στοιχηματικές αποδόσεις! 

Oσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου: στους Ζιστίν Τριέ και Αρτίρ Αραρί για τo "Αnatomy of a fall"

Oσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου: στον Κορντ Τζέφερσον για το "Αmerican Fiction". Kαι για τα δύο σενάρια, σας τα είχαμε πει στο κείμενο για το στοίχημα που μόνο στο MOVE IT διαβάσατε. 

Οσκαρ Ταινίας Mικρού Μήκους Animation: "War is Over"

Οσκαρ Ταινίας Μεγάλου Μήκους Animation: "Τhe boy and the heron"

Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου: Νταβίν Τζόι Ράντολφ (Τhe Holdovers). Την βοηθάει να ανέβει στη σκηνή ο Πολ Τζιαμάτι ο οποίος κλαίει με λυγμούς στον ευχαριστηριο λόγο της..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos