"The Morning Show" season 1: Δεν τολμά

"The Morning Show" season 1: Δεν τολμά
Δημοσίευση: 10 Ιαν. 2020, 14:02
Συντάκτης:

Σύνοψη: Οι ζωές της παρουσιάστριας πρωινού τηλεοπτικού σόου Alex Levy (Jennifer Aniston) – και των υπόλοιπων συντελεστών – αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη, όταν έρχονται στο φως κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του επί 15ετίας συμπαρουσιαστή της Mitch Kessler (Steve Carell).

ΣΧΕΤΙΚΑ"Little America" season 1: Ισορροπημένο

Άποψη: Είσαι η Apple. Αποφασίζεις να μπεις στο ολιγοπώλιο του streaming λανσάροντας την πλατφόρμα AppleTV+. Η flagship σειρά που έχεις επιλέξει για να κατακτήσεις το κοινό δεν μπορεί παρά να έχει μεγάλους αστέρες στο καστ και ένα hot θέμα στο επίκεντρο, κοινώς τον κόσμο του θεάματος στην post-metoo εποχή.

Και κάπως έτσι, εγένετο «The Morning Show», ένα prestige καλογυαλισμένο τηλεοπτικό προϊόν, το οποίο ενώ καταβάλλει κάτι παραπάνω από φιλότιμες προσπάθειες, είναι σαν να μην έχει καταλάβει ότι στην εποχή της τηλεόρασης την οποία αισίως διανύουμε, αρκετός κόσμος δεν αρκείται σε κάτι που είναι και φαίνεται ακριβό, διαθέτει καλό καστ και παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά, για να καταλάβει ότι αυτό που βλέπει έχει ουσία και αξία.

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις: το «The Morning Show» δεν είναι μια κακή σειρά. Ίσα-ίσα, καταναλώνεται ευχάριστα και απαιτεί από τον θεατή να καταναλώσει αρκετή φαιά ουσία γύρω από τα ζητήματα που θίγει. Το πρόβλημά του μπορεί να συνοψιστεί στο βήμα του κάβουρα: όποτε η σειρά κάνει ένα βήμα μπροστά, πάει να πει κάτι ουσιώδες, κάτι πραγματικό, εκεί είναι που οι σεναριογράφοι – λες και τους χτυπάνε με ηλεκτρικό ρεύμα – αποφασίζουν να κάνουν όχι ένα, αλλά δύο βήματα πίσω.

Κι αυτά τα δύο βήματα πίσω είναι που το κάνουν να πέφτει στις παγίδες που το ίδιο έχει στήσει για τον εαυτό του. Όπως το δίπολο «bitchy επιτυχημένη παρουσιάστρια VS ιδεαλίστριας ρεπόρτερ με μόνο σκοπό την ΑΛΗΘΕΙΑ». Η πρώτη είναι η Jennifer Aniston, η δεύτερη η Reese Witherspoon. Και παρότι και οι δυο βρίσκονται σε φόρμα, στη δεύτερη μόλις τηλεοπτική συνάντησή τους από τότε που η Reese υποδύθηκε τη μικρή αδερφή της Rachel στα «Φιλαράκια», τα αρχέτυπα που καλούνται να υποδυθούν κάπως σαν να μην τις χωράνε. Αυτό φαίνεται να ισχύει περισσότερο για τον χαρακτήρα της Witherspoon, ο οποίος είναι τόσο υποανάπτυκτος σε σχέση με αυτόν της Aniston που καταλήγεις να μην σε νοιάζει εάν θα συγκρουστούν ή θα συμπράξουν, το μόνο που σε νοιάζει είναι να βλέπεις την Aniston να παίζει πάρα πολύ πειστικά με την ίδια την εικόνα της ως «America’s Sweetheart» και να το διασκεδάζει πραγματικά.

Ο άλλος αγαπημένος της Αμερικής, ο Steve Carell έχει αβανταδόρικο ρόλο, σαν τον πλούσιο, ισχυρό παρουσιαστή «που εντάξει, δεν βίασα και καμία, δεν είμαι ο Harvey Weinstein», αλλά μοιάζει σαν να παίζει σε άλλη σειρά. Φυσικά, είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον να παρακολουθείς έναν ηθοποιό σαν κι αυτόν να υποδύεται έναν άνθρωπο που προσπαθεί να αναλάβει τον ρόλο του θύματος, ενώ φευγαλέα φαίνεται να αναρωτιέται μπας και είναι ο θύτης. Μέσω του Carell, το «The Morning Show» καταφέρνει να φωτίσει λίγο την ψυχοσύνθεση και το σκεπτικό των ανθρώπων του θεάματος που βρέθηκαν στο ειδώλιο της κοινής γνώμης στο δεύτερο κύμα του metoo. Εκεί είναι που πιστεύεις ότι η σειρά μπορεί να συμβάλει διαφωτιστικά στη συζήτηση γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση, αλλά το βήμα του κάβουρα είναι πάλι εκεί και όλα καταλήγουν σε ένα φινάλε που θα έκανε περήφανη την… Disney.

Πέραν από τους αστεράτους πρωταγωνιστές, πρέπει βέβαια και να αναφερθούμε στη σκιά του Harvey Weinstein, με τη χαρακτηριστική φιγούρα του είτε να προβάλλεται από τεράστιες οθόνες είτε με το όνομά του να αναφέρεται σχεδόν σε κάθε επεισόδιο. Το «The Morning Show» τον παρουσιάζει ως το πρόσωπο του απόλυτου κακού και αυτό δεν είναι περίεργο, καθώς υπήρξε ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκίνησε το κύμα αποκαλύψεων και έφερε στο προσκήνιο τον ρόλο των γυναικών στο χώρο της εργασίας.

Όμως, η σειρά αδυνατεί να κάνει ένα ολοκληρωμένο σχόλιο, αφήνοντας το star power των πρωταγωνιστών του να την καθοδηγήσει και προσπαθώντας διαρκώς να αποφασίσει εάν θέλει να είναι ένα διεισδυτικό ή ένα ιλουστρασιόν δράμα. Δυστυχώς, η πλάστιγγα κλίνει προς το δεύτερο…

6 / 10

 

 

Δημοσίευση: 10 Ιαν. 2020, 14:02
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463