ΣΕΙΡΕΣ

"The long shadow": Πρώιμο police procedure

Δημοσίευση: 4 Ιαν. 2024, 19:02
Συντάκτης:

Σύνοψη: Το 1975 η κοινότητα του Yorkshire κλονίζεται από τις δολοφονίες γυναικών. Γρήγορα η αστυνομία στήνει ανθρωποκυνηγητό για να πιάσει τον “Yorkshire Ripper”, όπως τον έχουν ονομάσει, ή κατά κόσμον Πίτερ Σάτκλιφ.

<a href="/home-cinema-streaming/rebel-moon-part-two-scargiver/69816">Rebel Moon - Part Two: The Scargiver</a>ΣΧΕΤΙΚΑRebel Moon - Part Two: The Scargiver

Άποψη: Μετά από πολλή μελέτη της αστυνομικής επιχείρησης, η οποία διήρκησε έξι χρόνια έως ότου συλληφθεί ο στυγερός δολοφόνος του Γιόρκσαιρ, ο Τζορτζ Κέι των “Criminal”, “Lupin” και “Hijack” κατάφερε να βάλει σε μία σειρά και να αφηγηθεί την υπόθεση που έμελλε να αλλάξει ολοκληρωτικά το πρόσωπο και τις διαδικασίες της Βρετανικής αστυνομίας.

Στα βασικά στοιχεία του “The Long Shadow” εντοπίζουμε μία επιμονή στην λεπτομέρεια που του χαρίζει την αίσθηση ενός true crime ντοκιμαντέρ αλλά και μία σχεδόν μυθιστορηματική προσέγγιση στην ιστορία που ανεβάζει τον δραματικό τόνο κατακόρυφα.

Λέγοντας την ιστορία από την οπτική των θυμάτων, η σειρά αποκτά πολιτικό και κοινωνικό λόγο σχετικά με μία χρονολογική περίοδο, η οποία ήταν σκληρή για τις γυναίκες, ελαστική με τους άνδρες και δυστυχώς δεν είχε τα κατάλληλα εφόδια ακόμα για να διαλευκάνει γρήγορα τις υποθέσεις που ανέκυπταν. Όποια πλευρά και αν επιλέξει να εξετάσει κανείς στα εφτά συνολικά επεισόδια, θα διαπιστώσει πως το σενάριο βαδίζει πιστά στην ατμόσφαιρα της εποχής και δεν διστάζει να σταθεί στον κατάφωρο μισογυνισμό που επικρατούσε στους κόλπους της αστυνομίας.

Εξαίρεση σε συτόν τον κανόνα είναι ο ντετέκτιβ Ντένις Χόμπαν, αριστοτεχνικά δοσμένος από τον Τόμπι Τζόουνς, ο οποίος ακολουθεί με υπευθυνότητα τις αστυνομικές του αρχές για να πιάσει τον δολοφόνο. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες της ιστορίας είναι εξίσου προσεκτικά ερμηνευμένοι από το καστ και ειδικά οι γυναίκες αποτυπώνουν την απόγνωση και τον φόβο με τόλμη μπροστά στον φακό όσο η δράση του “Yorkshire Ripper” εξαπλώνεται.

Και εδώ εντοπίζεται και πάλι η επιτυχία της σειράς στην απόδοση της τότε κοινωνίας, η οποία αρχίζει να επηρεάζεται από την ύπαρξη ενός δολοφόνου που επιτίθεται σε γυναίκες.

Χωρίς να επικεντρώνεται στον χαρακτήρα του δράστη και στην μέθοδό του, όπως κάνουν πολλές σειρές ειδικά όταν πρόκειται για serial killers, το σενάριο καταφέρνει να μας μεταδώσει την αγριότητα των εγκλημάτων του με την ευχέρειά του στην αφήγηση.

Η μικρή έκταση του “The Long Shadow” ενδείκνυται για binge watching και αυτός είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να εκτιμήσετε πραγματικά την ποιότητά του στο πρώιμο police procedure πριν η τεχνολογία δείξει τις δυνατότητές της.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το “The Long Shadow” στο Cosmote TV.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos