"The zone of interest": Το Ολοκαύτωμα αλλιώς

Δημοσίευση: 18 Οκτ. 2023, 12:58

Σχεδόν 5 χρόνια πήρε στον Τζόναθαν Γκλέιζερ να ετοιμάσει την επόμενη ταινία του μετά τα "Under the skin", "Birth", "Sexy beast". Και όλα δείχνουν ότι άξιζε τον κόπο. 

<a href="/multimedia-video-clip/o-tzonathan-gkleizer-kadrarei-xana-tin-skarlet-giohanson/69711">Ο Τζόναθαν Γκλέιζερ καδράρει ξανά την Σκάρλετ Γιόχανσον</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Τζόναθαν Γκλέιζερ καδράρει ξανά την Σκάρλετ Γιόχανσον

Το βραβευμένο στις Κάννες με το Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής "The zone of interest" έχει επιτέλους το πρώτο του τρέιλερ που φανερώνει ότι η θέαση της ταινίας από τις 6 Δεκεμβρίου που αναμένεται στους κινηματογράφους, θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία. 

Η ταινία παραγωγλης Α24 αναφέρεται στην περίοδο του Ολοκαυτώματος, γυρίστηκε στην Πολωνία και βασίζεται στο βιβλίο του βρετανού Martin Amis, «The Zone of Interest». Το βιβλίο επικεντρώνεται στην ιστορία ενός ναζί που ερωτεύεται την γυναίκα του διοικητή και είναι βάσει της δικής τους οπτικής. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κρίστιαν Φρίντελ, Σάντρα Χούλερ, Μαξ Μπεκ, Στεφανί Πέτροβιτς, Σάσα Ματζ και Λίλι Φρανκ, με διευθυντή φωτογραφίας τον βραβευμένο με Όσκαρ για το "Ida", Λούκας Ζαλ.

Ο Γκλέιζερ ενδιαφέρεται να παρουσιάσει την ιστορία μέσα από τα μάτια των απλών ανθρώπων, που δεν ήταν ούτε ναζί ούτε θύματα, αλλά απλά παρατηρητές, ίσως ακόμα και αθώοι παρευρισκόμενοι που έγιναν μάρτυρες στις θηριωδίες που συνέβησαν.

«Ήμουν συνεπαρμένος όταν παρατήρησα τα πρόσωπα των παρευρισκόμενων, αυτών που κοιτούσαν, των σιωπηλών συνένοχων. Απλοί Γερμανοί. Άρχισα να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να το παρακολουθείς, χωρίς να λαμβάνεις κάποιου είδους δράση. Κάποια από αυτά τα πρόσωπα πραγματικά το διασκεδάζουν, σαν να ήταν θέαμα, σαν να ήταν τσίρκο». 

Περιμένουμε λοιπόν την δική του, σίγουρα διαφορετική προσέγγιση σε μια από τις πιο παρουσιασμένες ιστορικές περιόδους στην έβδομη τέχνη.

Update: Νέο τρέιλερ που επίσης μας ψήνει τρομερά, αν και μοιάζει να στήθηκε περισσότερο για να πληροφορηθούμε τις αντιδράσεις όσων κριτικών το είδαν ήδη.. Εμείς θα τα πούμε στις 14 Δεκεμβρίου. 

Το επίσημο πόστερ γαμεί πάντως. 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos