"Sr.": Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. και ο πατέρας του

Δημοσίευση: 20 Νοε. 2022, 20:07

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι ο πρεσβύτερος, δεν κατέγραψε κάποια μεγάλη εμπορική επιτυχία  στη φιλμογραφία του, αλλά υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς του undergound αμερικανικού κινηματογράφου στα τέλη των 60s και τα 70s.

<a href="/tainies/oppenheimer/68622">Oppenheimer</a>ΣΧΕΤΙΚΑOppenheimer

Καλύτερη στιγμή του το «Putney Swope», μια σκληρή σάτιρα για τον κόσμο της διαφήμισης στη Νέα Υόρκη που υπήρξε έμπνευση (κατ’ομολογία τους) για τον Πολ Τόμας Άντερσον και τον Τζιμ Τζάρμους.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ως ηθοποιός έχει αποσπάσει δύο οσκαρικές υποψηφιότητες («Chaplin», «Τropic Thunder») και έχει μεγάλα εμπορικά χιτ στο παλμαρέ του, ενσαρκώνοντας τον Iron Man και τον Sherlock Holmes.

Αυτή την φορά περνά πίσω από την κάμερα, καθώς συν-σκηνοθετεί το ντοκιμαντέρ «Sr.» για την ζωή του πατέρα του, μαζί με τον Κρις Σμιθ («American Movie», «Jim & Andy: The Great Beyond», «Fyre»).

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, «ένα τρυφερό και αυθάδικο πορτρέτο της ζωής, της καριέρας και των τελευταίων ημερών του ανεξάρτητου δημιουργού ταινιών Ρόμπερτ Ντάουνι του πρεσβύτερου (ο οποίος έφυγε από τη ζωή πέρυσι υποφέροντας από αλτσχάιμερ) , του οποίου το επαναστατικό πνεύμα ενέπνευσε δεκαετίες κινηματογραφικής αντικουλτούρας».

Πρεμιέρα στο Netflix, στις 2 Δεκεμβρίου.

 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos