Τα Παράσιτα ξανά στα θερινά, μαζί και ο νέος Μάρκο Μπελόκιο

Published: 17 May 2020, 19:32
Συντάκτης:

To αφιέρωμα του MOVE IT για τις ταινίες που προγραμματίζονται για έξοδο στα θερινά σινεμά φέτος «το καλοκαίρι του κορονοϊού», συνεχίζεται.

<a href="/en/nea/cine-paris-epistrefei-kalokairi-toy-2024-ypo-tin-epimeleia-toy-cinobo/68668">To Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo

Μετά την Tanweer, την Filmtrade και την Weird Wave, συνεχίζουμε με τις επιλογές της Rosebud.21, σε συνεργασία με την Danaos Films και την Seven.

Ξεχωρίζει το «Ο προδότης (the traitor)» του Μάρκο Μπελόκιο, για την  αληθινη ιστορία στην καρδιά της Μαφίας, που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στο περυσινό Φεστιβάλ των Καννών, ήταν υποψήφια για ευρωπαϊκή ταινία της χρονιάς, ενώ απέσπασε 6 βραβεία της ιταλικής ακαδημίας κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων ταινίας και σκηνοθεσίας (και ήταν υποψήφια συνολικά για 17). Πρωταγωνιστούν Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Λουίζι Λο Κάσιο, Φάουστο Ρούσο Αλέσι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν το ισπανικό θρίλερ μυστηρίου «The Goya murders» του Γκεράρδο Χερέρο με τις Μαριμπέλ Βερντού και Άουρα Γκαρίδο (Tα διάσημα έργα του Γκόγια εμπνέουν μια σειρά από ανεξιχνίαστες δολοφονίες που αναστατώνουν τη Μαδρίτη) και η αργεντίνικη ντραμεντί «The heist of the century» του Άριελ Βίνογκραντ, με τους Γκιγιέρμο Φραντσέλα, Ντιέγκο Περέτι, Λούις Λούκε, που εξιστορεί μια ληστεία βασισμένη σε παραγματικά γεγονότα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την «απαραίτητ» επανέκδοση: «Για όλα φταίει το γκαζόν» της Ζοσιάν Μπαλασκό με την ίδια και τους Βικτόρια Αμπρίλ, Αλέν Σαμπάτ.

Τέλος, βγουν στις αίθουσες και ταινίες β’ προβολής απ΄πο τον χειμωνιάτικο κατάλογο, όπως τα πολυβραβευμένα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν Χο, το «The truth» του Χιροκάζου Κόρε-Έντα με Κατρίν Ντενέβ, Ζιλιέτ Μπινός, Ίθαν Χοκ, το «Ραντεβού στο Μπελ-Επόκ» του Νικολάς Μπεντός, με Ντανιέλ Οτεϊγ, Γκιγιόμ Κανέ, το «Χρυσό Γάντι» του Φατίχ Ακίν και το ισπανικό θρίλερ «Madre» του Ροντρίγκο Σορογκογιέν, σκηνοθέτη του «Έκπτωτος».

Περισσότερα εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos