Οι πρώτες ταινίες για το καλοκαίρι του 2020 είναι εδώ

Δημοσίευση: 9 Μαΐου 2020, 14:58
Συντάκτης:

Οι θερινοί κινηματογράφοι ανοίγουν με κυβερνητική εντολή την 1η Ιουνίου, με αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής (όπως κάθε χώρος κοινωνικής συνάθροισης), λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και ξεκάθαρα μέτρα προφύλαξης με αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων, όριο χωρητικότητας ατόμων, προϋποθέσεις απαραίτητες μεν, αλλά οι οποίες δημιουργούν έντονο προβληματισμό για το μέλλον και την επιβίωση των αιθουσών, Καθοριστικός παράγοντας σε αυτό θα αποτελέσει και η διάθεση του κοινού να επισκεφθεί τις αίθουσες κατανικώντας τις όποιες επιφυλάξεις. Και βασικό κίνητρο, εκτός από την αίσθηση της ασφάλειας, θα αποτελέσει και το πρόγραμμα των ταινιών που θα παρουσιαστούν. 

<a href="/nea/apo-22-noemvrioy-oloi-oi-kinimatografoi-tha-leitoyrgoyn-os-covid-free/65496">Από 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑπό 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free

Η εταιρεία διανομής Weird Wave είναι η πρώτη εταιρεία που έκανε γνωστό το πρόγραμμά της για την θερινή σεζόν ("καιρού και κορονοϊού" επιτρέποντος), γεγονός από μόνο του ελπιδοφόρο. Ξεχωρίσαμε κάποιες επιλογές.

guest of honourguest of honour

Ο Ατόμ Εγκογιάν επιστρέφει (6 χρόνια μετά το "The captive" με τον Ράιαν Ρέινολντς) με το "Guest of honour" που έκανε πρεμιέρα στην Βενετία και πρωταγωνιστούν οι Ντέιβιντ Θιούλις, Λιούκ Ουίλσον. Στόρι: Ο Τζιμ και η κόρη του Βερόνικα, μια νεαρή δασκάλα μουσικής, επιχειρούν να ξεδιπλώσουν τις πολύπλοκες ιστορίες τους και τα αλληλένδετα μυστικά τους. Μετά από μια φάρσα που εξελίσσεται πολύ άσχημα, η Βερόνικα καταδικάζεται αδίκως για ένα, σεξουαλικής φύσεως, έγκλημα. Παρ' όλα αυτά, η Βερόνικα θεωρεί πως της αξίζει να τιμωρηθεί για κάποια άλλα εγκλήματα του παρελθόντος που την βαραίνουν, και για τα οποία νιώθει ένοχη. Ο πατέρας της, αδυνατεί να καταλάβει την αδιάλλακτη στάση της κόρης του, και η αγωνία του αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την ζωή του.

H Zιλιέτ Μπινός και ο Γκιγιόμ Κανέ πρωταγωνιστούν στην προ διετίας ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς, "Non-fiction". Στόρι: Ένας συγγραφέας δίνει το νέο του βιβλίο στον εκδότη του, αναμένοντας σχόλια. Το θέμα του βιβλίου είναι οι εξωσυζυγικές σχέσεις, μια εκ των οποίων αφορά τη σχέση ενός συγγραφέα με μια ηθοποιό, που τυχαίνει να είναι η γυναίκα του εκδότη... Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα με την εμφάνιση μιας φίλης του εκδότη. Απιστίες και ψέματα συνθέτουν τον κόσμο των πρωταγωνιστών σε ένα πλαίσιο που αποτελείται από έναν εκδοτικό κόσμο που αλλάζει, με τις νέες τεχνολογίες να ανατρέπουν τις ισορροπίες και διάφορες λογοτεχνικές αφηγήσεις να αντιγράφουν σε μεγάλο βαθμό την αληθινή ζωή των ηρώων.

mama weedmama weed

H Iζαμπέλ Ιπέρ πρωταγωνιστεί στο "Mama weed" του Ζαν-Πολ Σαλομέ (σε μια παρακολούθηση, μια μεταφράστρια της δίωξης ναρκωτικών ανακαλύπτει ότι ο γιος, μιας αγαπημένης φίλης της, είναι μπλεγμένος. Αποφασίζει να τον βοηθήσει, στην πορεία όμως βρίσκεται μπλεγμένη η ίδια), ενώ ο Ρόμπερτ Γκετιγκιάν ("Tα χιόνια του Κιλιμάντζαρο") επιστρέφει με το "Gloria Mundi" που έκανε πρεμιέρα στην Βενετία και στόρι θέλει μια οικογένεια συγκεντρώνεται στη Μασσαλία για τη γέννηση της μικρής Γκλόρια. Παρά τη χαρά τους, οι νεαροί γονείς έχουν πέσει σε δύσκολους καιρούς. Την ώρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, επανασυνδέονται με τον πρώην κατάδικο παππού της νεογέννητης κόρης τους.

Στο weirdo "Vivarium" του Λόρκαν Φίνεγκαν, Τζέσε Άισενμπεργκ και Ίμοτζεν Πουτς ερμηνεύουν ένα ζευγάρι που ψάχνει να αγοράσει ένα σπίτι, ακολουθεί έναν μυστηριώδη μεσίτη και παγιδεύεται σε ένα παράξενο προάστιο. Περισσότερα σας είχαμε γράψει προ μηνών εδώ. 

vivariumvivarium

O Mπερτράν Μπονελό (Saint Laurent, The pornographer) επιστρέφει με το θρίλερ "Zombie Child" (Αϊτή, 1962: Ένας άνδρας επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών, για να γίνει σκλάβος σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμου. 55 χρόνια αργότερα, μια έφηβη Αϊτινή μαθήτρια αποκαλύπτει στις φίλες της το καλά κρυμμένο μυστικό της οικογένειας της. Δεν μπορεί να φανταστεί πως η ιστορία της θα ωθήσει μια από τις φίλες της, να διαπράξει την πιο ασυγχώρητη πράξη), ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τρεις επανεκδόσεις: "Persona"/1966 του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, "Face to Face"/1976 του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και "Η χρόνια με τα 13 φεγγάρια"/1978 του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ.

Όλο το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos