Οι φυσικές μεταμορφώσεις του Κρίστιαν Μπέιλ που έγραψαν ιστορία

Δημοσίευση: 2 Δεκ. 2018, 16:50
Συντάκτης:

Ο Christian Bale είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, αλλά και ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα ηθοποιού της Μεθόδου, που δεν διστάζει να αυξομειώσει το βάρος και να κάνει όποια αλλαγή του ζητηθεί προκειμένου να μπει στο πετσί του ρόλου. Το ίδιο θα κάνει και στην νέα του ταινία, το «Vice» του Adam McKay, που συνεργάζονται ξανά μετά το «The Big Short», με πιθανότητες να τον δούμε στην πεντάδα των Όσκαρ. To "Vice" θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Δεκεμβρίου. Ακολουθούν 10 ρόλοι της καριέρα του, που τον καθιστούν από τους πιο τολμηρούς ηθοποιούς του Hollywood.

<a href="/news/o-agnoristos-kristian-mpeil-etoimazetai-gia-oskar/56175">Ο αγνώριστος Κρίστιαν Μπέιλ ετοιμάζεται για Όσκαρ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ αγνώριστος Κρίστιαν Μπέιλ ετοιμάζεται για Όσκαρ

American Psycho (2000)

Η 1η φορά που ανακαλύψαμε το πού μπορεί να φθάσει για ένα ρόλο ήταν όταν υποδύθηκε τον serial killer Patrick Bateman, που προκειμένου να γίνει μυώδης ακολούθησε μία διατροφή μόνο με πρωτεΐνη. Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος το 2017 «Ήταν η πιο περιοριστική δίαιτα που έχω κάνει για ταινία, πιο δύσκολη από το «Batman Begins». Δεν επιτρεπόταν σάκχαρα, μόνο καλά λιπαρά και χαμηλοί υδατάνθρακες».

The Machinist (2004)

Ο ηθοποιός για τις ανάγκες του ψυχολογικού θρίλερ έχασε γύρω στα 30 κιλά, φθάνοντας τα 54. Σύμφωνα με τον Harrison Cheung που έχει γράψει την βιογραφία του Bale, ο ηθοποιός έτρωγε ένα μήλο, νερό και ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα, ενώ ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι κάπνιζε και έπινε ουίσκι προκειμένου να χάσει κιλά.

Batman Begins (2005)

Ανάμεσα στο The Machinist και στην έναρξη της παραγωγής του Batman Begins μεσολάβησαν έξι μήνες, στους οποίους έπρεπε να αποκτήσει πάλι ένα μυώδες σώμα.  Κατάφερε να πάρει 45 κιλά σε μυς, με ειδικές ασκήσεις, κάθε φορά εστιάζοντας σε συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα.

Rescue Dawn (2006)

Ο Herzog είναι ούτως ή άλλως γνωστός για τα απαιτητικά γυρίσματα στα οποία υποβάλλονται οι ηθοποιοί. Έτσι και ο Bale έπρεπε να χάσει πάλι κιλά, αλλά επειδή η ταινία γυριζόταν με αντίστροφη χρονολογική σειρά, έπρεπε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων να ξανααυξήσει το βάρος. Ο ίδιος ωστόσο αποκάλυψε πως δεν έχασε τόσο πολύ βάρος όσο φαίνεται, αλλά βοήθησε και το  makeup σε αυτήν την εντύπωση.

The Dark Night (2008)

Για την δεύτερη φορά που ανέλαβε τον ρόλο του Batman, ακολούθησε μία δίαιτα με μικρά γεύματα ανά δύο με τρείς ώρες, με πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά.

The Fighter (2010)

Ο ρόλος για τον οποίον κέρδισε το Όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου ήταν ενός εθισμένου σε ναρκωτικά προπονητή μποξ, για τον οποίο έπρεπε να χάσει κιλά. Αυτό το κατάφερε κυρίως με τρέξιμο, «έτρεχα σαν τρελός» παραδέχεται σε συνέντευξή του. «Έτρεχα για ώρες και ένιωθα υγιής». Είχε ειπωθεί βέβαια μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι έπαιρνε και κοκαΐνη για να χάσει κιλά.

The Dark Night Rises (2012)

Στην τρίτη φορά που ανέλαβε τον ρόλο του Batman για τον Christopher Nolan έπρεπε πάλι να δυναμώσει, αλλά όχι τόσο πολύ όσο τις άλλες φορές, καθώς πλέον η πλοκή περιστρεφόταν γύρω σε έναν πιο ώριμο και πιο φυσικό Bruce Wayne.

American Hustle (2013)

Αυτήν την φορά ο ηθοποιός έπρεπε να παχύνει για την δεύτερη συνεργασία του με τον David O. Russell, φθάνοντας στα 90 κιλά. Όπως δήλωσε στο People, έτρωγε ντονατς, cheeseburgers και άλλα τέτοια νόστιμα, αλλά παχυντικά φαγητά. Σίγουρα τα απόλαυσε.

Exodus: Gods and Kings (2014)

Έπειτα από το American Hustle έπρεπε να επιστρέψει σε ένα γυμνασμένο σώμα για να υποδυθεί τον Μωυσή στην ταινία του Ridley Scott. Κυρίως το κατάφερε με κολύμβηση και τρέξιμο, αλλά και διαφόρων ειδών ασκήσεις.

Vice (2018)

Ο Bale για τον νέο του ρόλο έπρεπε να παχύνει και γι αυτό έτρωγε πολλές πίτες, προκειμένου να υποδυθεί τον Dick Cheney, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, επί προεδρίας Μπους. Λίγο-πολύ έφθασε τα κιλά που είχε στο American Hustle, δείχνοντας πως είναι έτοιμος για οποιαδήποτε αλλαγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos