Ηθοποιοί κάτω των 30 με οσκαρικές υποψηφιότητες

Δημοσίευση: 20 Οκτ. 2021, 18:04
Συντάκτης:

Τα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστά ως Όσκαρ, συνεχίζουν να είναι ευυπόληπτα με τους περισσότερους ανθρώπους της αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου να ανυπομονούν να αποκτήσουν ένα. Ακόμα και μια υποψηφιότητα χωρίς νίκη είναι σημαντική για την καριέρα ενός ανθρώπου. Άλλοι έμειναν μόνο στις υποψηφιότητες, χωρίς νίκη, όπως ο Peter O’ Toole ή μέχρι στιγμής η Glenn Close, άλλοι κέρδισαν έπειτα από πολλά χρόνια και πολλές προσευχές, όπως η πολυπόθητη νίκη του Leonardo di Caprio και άλλοι βρέθηκαν με υποψηφιότητα στα Όσκαρ πριν καν κλείσουν τα τριάντα τους χρόνια. Ποιοι είναι όμως οι νέοι ηθοποιοί κάτω των τριάντα με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ; Στην λίστα που ακολουθεί είναι μόνο οι ηθοποιοί που έχουν προταθεί για Όσκαρ σε ηλικία κάτω των 30 και παραμένουν μέχρι σήμερα κάτω από 30 χρονών.

<a href="/nea/xekinise-i-ypovoli-tainion-gia-film-poy-tha-steilei-i-ellada-sta-oskar-2024/68568">Ξεκίνησε η υποβολή ταινιών για το φιλμ που θα στείλει η Ελλάδα στα Όσκαρ 2024</a>ΣΧΕΤΙΚΑΞεκίνησε η υποβολή ταινιών για το φιλμ που θα στείλει η Ελλάδα στα Όσκαρ 2024

Abigail Breslin-1 υποψηφιότητα

Στην ηλικία των 10 βρέθηκε υποψηφία για Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο Little Miss Sunshine με τον Steve Carell, την Toni Colette και τον Greg Kinnear. Το έχασε το βραβείο από την Jennifer Hudson για το Dreamgirls. Το ντεμπούτο της το έκανε το 2002, σε ηλικία έξι χρονών, στο Signs του Shyamalan. Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες και σειρές, ανάμεσα σε άλλα στο Zombieland και στο Scream Queens αλλά δεν κατάφερε να προταθεί ξανά για Όσκαρ ή να ξεχωρίσει για κάποια άλλη ερμηνεία της. Τώρα είναι 25 χρονών.

Hailee Steinfeld-1 υποψηφιότητα

Η 24χρονη σήμερα Hailee έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία 13 χρονών στο True Grit των αδελφών Coen, δίπλα στον Jeff Bridges. Για την ερμηνεία της προτάθηκε για Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου αλλά το έχασε από την Melissa Leo για το The Fighter. Έκτοτε ούτε εκείνη κατάφερε να κάνει κάτι αξιομνημόνευτο, αν και εξάσκησε και τις φωνητικές ικανότητες, διεκδικώντας θέση τραγουδίστριας στην μουσική βιομηχανία.

Quvenzhane Wallis-1 υποψηφιότητα

Η 18χρονη Wallis είναι μέχρι στιγμής η νεαρότερη που έχει προταθεί ποτέ για Όσκαρ καθώς διεκδίκησε το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε ηλικία εννιά χρονών το 2012 για την ερμηνεία της στο Beasts of the Southern Wild. Μέχρι στιγμής είναι και η μόνη γεννημένη μέσα στον 21ο αιώνα που προτάθηκε για Όσκαρ. Τελικά εκείνη την χρονιά κέρδισε το βραβείο η Jennifer Lawrence για το Silver Linings Playbook. Στην συνέχεια πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ Annie (2014) και έκτοτε έχει παίξει σε ελάχιστες ταινίες και σειρές.

Lucas Hedges-1 υποψηφιότητα

Γιος του σκηνοθέτη και συγγραφέα Peter Hedges, ο Lucas είναι από τους λίγους που ασχολείται εντατικά με την υποκριτική και επιλέγει ενδιαφέρουσες δουλειές, οπότε δεν αποκλείεται να τον δούμε στο μέλλον και άλλες φορές στα Όσκαρ. Η πρώτη του υποψηφιότητα -και μοναδική μέχρι τώρα- ήταν το 2016 για το Manchester By the Sea, για Β΄ Ανδρικό Ρόλο (για την ίδια ταινία ο Casey Affleck προτάθηκε και κέρδισε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου). Έχασε από τον Mahersala Ali για το Moonlight. Ο Hedges ήταν μόλις είκοσι χρονών.

Timothee Chalamet-1 υποψηφιότητα

Ένας ηθοποιός που σίγουρα δεν χάθηκε μετά την μία υποψηφιότητα για Όσκαρ είναι ο Timothee Chalamet, ίσως ο πιο δημοφιλής ηθοποιός της γενιάς του που παίζει σχεδόν σε κάθε ταινία που βγαίνει τελευταία στα σινεμά, όπως το Dune και το επερχόμενο The French Dispatch. Η καριέρα του εκτοξεύτηκε έπειτα από την συμμετοχή του στο Call Me By Your Name του Luca Guadagnino. Για την ερμηνεία του προτάθηκε για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου το 2017 σε ηλικία 22 χρονών, ο τρίτος νεότερος υποψήφιος για Όσκαρ στην συγκεκριμένη κατηγορία μετά τους Jackie Cooper και Mickey Rooney το μακρινό 1930 και 1939 αντίστοιχα. Τότε το έχασε από τον Gary Oldman στο The Darkest Hour. Έκτοτε φυσικά η καριέρα του εκτοξεύτηκε με συμμετοχές σε πολύ καλές και επιτυχημένες ταινίες.

Yalitza Aparicio-1 υποψηφιότητα

Μια ακόμα ηθοποιός που προτάθηκε στο υποκριτικό της ντεμπούτο είναι η Aparicio, πρωταγωνίστρια του Roma του Alfonso Cuaron. Δεν ήταν επαγγελματίας ηθοποιός ούτε και είναι, επομένως είναι άγνωστο αν θα ξαναπαίξει σε κάποια άλλη ταινία ποτέ. Πάντως σε ηλικία 25 χρονών το 2018 προτάθηκε για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για το Roma, αλλά τελικά έχασε από την Olivia Colman για την Ευνοούμενη του Λάνθιμου.

Florence Pugh-1 υποψηφιότητα

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ταλαντούχες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς είναι η Αγγλίδα Florence Pugh. Την θαυμάσαμε στο Lady Macbeth (2015), τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά το 2019 ήταν η στιγμή της όταν πρωταγωνίστησε σε δύο φοβερά χαρτιά εκείνης της χρονιάς, το Midsommar και το Little Women. Αν και στο πρώτο ήταν φανταστική, τελικά προτάθηκε για Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για το Little Women, σε ηλικία 23 χρονών, χάνοντας από την Laura Dern για το Marriage Story. Στην συνέχεια πρωταγωνίστησε στο Black Widow πλάι στην Scarlet Johansson ενώ περιμένουμε και τα επόμενα σχέδια της.

Maria Bakalova-1 υποψηφιότητα

Μια αναπάντεχη υποψηφιότητα ήταν αυτή για την Βουλγάρα ηθοποιό Maria Bakalova που πρωταγωνίστησε θαρραλέα δίπλα στον Sacha Baron Cohen στον δεύτερο Borat. Για την ερμηνεία της λοιπόν αυτή προτάθηκε για Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου σε ηλικία 24 χρονών το 2020, χάνοντας από την ΝοτιοΚορέατισα Youn Yuh-jung για το Minari. Πλέον πέρα από το βουλγάρικο σινεμά, ετοιμάζεται να παίξει και σε μερικές ακόμα αμερικάνικες ταινίες, όπως την νέα ταινία του Judd Apatow.

Saoirse Ronan-4 υποψηφιότητες

Η Saiorse Ronan είναι ίσως η Amy Adams της γενιάς της, μια νεαρή δηλαδή ηθοποιός που είναι πολύ ταλαντούχα και αναγνωρίζεται και από την Ακαδημία με υποψηφιότητες, αν και η Amy Adams έχει γίνει πλέον η Glenn Close της γενιάς της καθώς δεν κερδίζει ποτέ. Τέλος πάντων. Η 27χρονη πλέον Ronan είναι η μόνη κάτω των 30 με πάνω από μια υποψηφιότητα και συγκεκριμένα προς το παρόν έχει τέσσερις, ενώ μέχρι τα τριάντα της ενδέχεται να αυξηθούν. Σε ηλικία 13 ετών το 2008 είχε την πρώτη της υποψηφιότητα για την συμμετοχή της στο Atonement με την Keira Knightley. Έχασε από την Tilda Swinton για το Michael Clayton. Το 2015 όταν ήταν 21 χρονών, πέρασε στις υποψηφιότητες για Α΄ Γυναικείο Ρόλο για την ερμηνεία της στο Brooklyn αλλά έχασε από την Brie Larson για το Room. Στην συνέχεια, το 2017 και 2019 πρωταγωνίστησε στις ταινίες της Greta Gerwig, για τις οποίες προτάθηκε για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, χάνοντας το 2017 από την Frances McDormand για τις Πινακίδες στο Μιζούρι και το 2019 από την Renee Zellweger για το Judy. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το ρεκόρ των 4 υποψηφιοτήτων για Όσκαρ πριν τα τριάντα το έχει και η Jennifer Lawrence, η οποία όμως πλέον έχει περάσει τα τριάντα, ενώ η Ronan έχει πιθανότητες να τις αυξήσει, όμως η Lawrence κέρδισε το ένα από τα τέσσερα για τα οποία προτάθηκε, συγκεκριμένα το 2012 σε ηλικία 22 χρονών, ούσα η δεύτερη νεότερη που έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ, μετά την Marlee Matlin το 1986 που το κέρδισε στα 21 της.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos