Ιανουάριος 19: Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Δημοσίευση: 5 Ιαν. 2019, 23:27
Συντάκτης:

O Ιανουάριος είναι παραδοσιακά ο μήνας με το περισσότερο κρύο, αλλά και σίγουρα με κινηματογραφικούς όρους μιλώντας, η εποχή που αρκετά φιλμ με οσκαρική προοπτική θα παρελάσουν από τις μεγάλες οθόνες αναζητώντας και διεκδικώντας την προσοχή σας. 

<a href="/festival-verolino/berlinale-2023-xekinaei-move-it-tha-vrisketai-ekei/67749">Berlinale 2023: Ξεκινάει. Το MOVE IT θα βρίσκεται εκεί</a>ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale 2023: Ξεκινάει. Το MOVE IT θα βρίσκεται εκεί

Όπως κάθε μήνα, στο MOVE IT ξεψαχνίζουμε το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον, διότι κάποιες προσθήκες της τελευταίας στιγμής πάντα θα υπάρξουν) οι εταιρείες διανομής και καταλήγουμε σε δέκα ταινίες (με ημερολογιακή σειρά) που αξίζει να τσεκάρετε στις αίθουσες, αλλά και δύο ακόμη εκτός διανομής

Από την προηγούμενη Πέμπτη 3/1, προβάλλονται ήδη στις ελληνικές αίθουσες, το νέο φιλμ του αειθαλούς μύθου Κλιντ Ίστγουντ, "The Mule", με τον ίδιο μπροστά από την κάμερα έπειτα από αρκετά χρόνια, αλλά και μια ταινία που σχεδόν απο το πουθενά έχει στήσει έντονο οσκαρικό buzz: το "Green Book" του Πίτερ Φαρέλι, με τον Βίγκο Μόρτενσεν και τον Μαχέρσαλα Αλί. 

Την προσεχή Πέμπτη 10/1 αναμένουμε το εξαιρετικό Νοτιοκορεάτικο "Burning" (ίσως μια από τις κορυφαίες ταινίες της χρονιάς), αλλά και το δραματικό "Ben is Back", με τον Λούκας Χέτζες στον ρόλο του ναρκομανή γιού της Τζούλια Ρόμπερτς που επιστρέφει σπίτι του την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στις 17 Ιανουαρίου θα δούμε το πολυαναμενόμενο "Glass" του Νάιτ Σιαμαλάν με τους Τζέιμς ΜάκΑβοϊ, Σάμουελ Τζάκσον, Μπρους Ουίλις (το ταυτόχρονο sequel των Split & Unbreakable), αλλά και τον Ουίλεμ Νταφόε να υποδύεται τον διάσημο ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο "At eternity's gate" του Τζούλιαν Σνάμπελ.

Tρία φιλμ με ξεχωριστό ενδιαφέρον το κάθε ένα, περιμένουμε στις 24 Ιανουαρίου: το "Mary Queen of Scots" όπου Μαργκό Ρόμπι και Σίρσα Ρόναν διεκδικούν τον θρόνο της Σκωτίας, το ερωτικό θρίλερ "Serenity" του Στίβεν Νάιτ με Μάθιου ΜακΚόναχι, Ανν Χάθαγουεϊ και Νταϊάν Λέιν, αλλά και το αμερικανικό remake των Άθικτων, "The upside", με Mπράιαν Κράνστον, Κέβιν Χαρτ & Νικόλ Κίντμαν. 

O μήνας θα κλείσει την Πέμπτη 31/1 με το "Beautiful boy" και τις πολύ δυνατές -όπως ακούγεται- ερμηνείες των Τιμοτέ Σαλαμέ και Στιβ Καρέλ, ενώ στις 19/1 θα προβληθεί στο ΗΒΟ το "Brexit" με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και στις 25/1 το "Polar" του βιντεοκλιπά Γιόνας Άκερλουντ, με τον Μαντς Μίκελσεν στον ρόλο ενός επαγγελματία εκτελεστή που επανέρχεται στην ενεργό δράση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos