Η μεταμόρφωση του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

Δημοσίευση: 26 Ιουνίου 2018, 14:51
Συντάκτης:

Τον πολυαγαπημένο Cumberbatch θα τον δούμε στο ρόλο του Dominic Cummings, ο οποίος ήταν ο μάνατζερ της εκστρατείας του Vote Leave, ενός οργανισμού που προωθούσε την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016.

<a href="/multimedia-video-clip/o-mpenentikt-kampermpats-sas-mathainei-na-apotheonete-ta-ahrista-dora/59625">Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σας μαθαίνει να αποθεώνετε τα άχρηστα δώρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σας μαθαίνει να αποθεώνετε τα άχρηστα δώρα

Η τηλεταινία έχει τον ανεπίσημο τίτλο “Brexit” και θα εστιάζει στην εκστρατεία του Vote Leave για το δημοψήφισμα αλλά κυρίως στην χρηση των δεδομένων για την ατομική στοχοποίηση των ανθρώπων. Με άλλα λόγια, η στρατηγική του Vote Leave ήταν data-driven, κοινώς οδηγούμενη απο δεδομένα, πράγμα που της επέτρεψε να έχει μία πιο επιτυχημένη εκστρατεία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ταινία θα απεικονίσει τις «μυριάδες τακτικές που χρησιμοποίηθηκαν για να ταλαντεύσουν το δημοψήφισμα, το οποίο τελικά είχε ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα».

Ο Cumberbatch ήταν ένας από τους σχεδόν 300 καλλιτέχνες που υπέγραψαν ένα γράμμα εκφράζοντας την επιθυμία τους να παραμείνει η Μεγάλη Βρετανία στην Ευρώπη. Και ενώ ο ίδιος δεν δίστασε να εκφράζει την θέση του για το θέμα του Brexit, τώρα θα υποδυθεί τον Cummings, τον αρχηγό της εκστρατείας του Vote Leave. Ο Cumberbatch μεταμορφώθηκε για τον ρόλο του και πια .... δεν έχει την ίδια ποσότητα μαλλιών, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες. Τα γυρίσματα έχουν ξεκνήσει για αυτό το «εκρηκτικό και διαφωτιστικό» Brexit θρίλερ, με τον Toby Haynes να κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη.  Ο Haynes έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Cumberbatch στο “Sherlock” αλλά άλλες γνωστές δημιουργίες του συμπεριλαμβάνουν τα “Doctor Who,” και “Black Mirror”. Η τηλεταινία ανακοινώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, μετά το σκάνδαλο με την παράνομη χρήση δεδομένων. Το ζήτημα παραμένει άλυτο, καθώς ερευνάται η σχέση της πολιτικής επίδρασης με το data-mining (εξόρυξη δεδομένων), και συγκεκριμένα γίνονται έρευνες μεταξύ της καμπάνιας του Vote Leave και εταιρείες που μεταχειρίζονται προσωπικά δεδομένα. Για αυτό και το θρίλερ/δράμα υπόσχεται να εξερευνήσει την «ανατομία μίας data-driven εκλογικής εκστρατείας αλλά και τις αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που κινούν τα νήματα στις σκιές».

Έτοιμο και το επίσημο τρέιλερ, με το "Brexit: The Uncivil War" να έχει προγραμματιστεί για πρεμιέρα στο ΗΒΟ, στις 19 Ιανουαρίου 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos