"Τα βράδια με τον Θεό Lemmy..."

"Τα βράδια με τον Θεό Lemmy..."
Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2010, 17:49
Συντάκτης:

Για την παρθενική του και άκρως επιτυχημένη σκηνοθετική απόπειρα μας μίλησε μετά το τέλος της προβολής της ταινίας-rockumentary «Lemmy – The movie» που παρουσίασε στις Νύχτες Πρεμιέρας, ο μουσικός φωτογράφος, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Wes Orshoski.

Με μια προϋπηρεσία 20 περίπου ετών στα μεγαλύτερα έντυπα όπως τα Rolling Stone, Mojo και Wall Street Journal, ο Orshoski, κατάφερε να βρει και να πείσει να συμμετέχουν στο ντοκυμαντέρ οι πλέον κατάλληλοι άνθρωποι από το χώρο της ροκ σκηνής, όπως οι Metallica, o Slash, o Ozzy, o Alice Cooper, κλπ. O ίδιος, έχοντας παρακολουθήσει από κοντά την καθημερινότητα του Lemmy για χρόνια, αναφέρθηκε σε πτυχές της «σκοτεινής» προσωπικότητας του ροκ εν ρολ ειδώλου, κάνοντας λόγο για «Έναν άνθρωπο που αποποιήθηκε το ροκ σταριλίκι και το «Αμερικάνικο όνειρο» και αρκέστηκε σε ένα ποτήρι Jack με κόλα και ένα πακέτο τσιγάρα, στη γωνιά του Rainbow bar στο West Hollywood…».

Τα βράδια με τον «Θεό»..

O Orshoski μίλησε για τις ατελείωτες ώρες που πέρασε μαζί με το Lemmy προκειμένου να δουλέψουν πάνω στην ταινία, καθώς και για το πόσο συναρπαστικό είναι να…αράζεις με τον «Θεό», αφού όπως είπε χαρακτηριστικά: «Την πρώτη φορά που βρεθήκαμε για να συζητήσουμε τα της ταινίας, χρειάστηκαν δυόμισι λεπτά για να μιλήσουμε για τη δουλειά και πέντε ώρες για να πιούμε ποτά στο Rainbow bar…υπό τις υποδείξεις του Lemmy». Βέβαια…

Οι καλλιτέχνες για τον Lemmy

Προφανώς, ο σκηνοθέτης δε θα μπορούσε να μην μιλήσει για όλους εκείνους τους μουσικούς αστέρες που συμμετείχαν στην ταινία, χωρίς ωστόσο να μπει στη διαδικασία να τους ξεχωρίσει σε «cool» και «jerk» ones. Ωστόσο, παραδέχτηκε το άγχος που είχε για την αποδοχή ή μη που θα είχαν οι απόψεις του Lars Urlich, γιατί παρά το γεγονός ότι είναι μέγιστος στο είδος του και φανατικός οπαδός των Motrorhead, ωστόσο η διαμάχη που είχε με το Napster είχε κάνει πολύ κόσμο να στραφεί εναντίον του. Ο ίδιος, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή του Slash στην ταινία, για τον οποίο είχε να πει τα καλύτερα, αλλά και για εκείνη του Ozzy. O Orshoski, μάλιστα, αναφέρθηκε στο πόσο μαγικό είναι να περιφέρεται κάποιος στο σπίτι του Ozzy: «Ήταν όνειρο ζωής για εμένα…»

The «others»

Η συμμετοχή των Jarvis Cocker (Pulp) και Peter Hook (Joy Division / New Order) σε ένα ντοκιμαντέρ για τον frontman των Motorhead ήταν κάτι που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στους μεταλλάδες λόγω του τόσο διαφορετικού μουσικού ήχου, αλλά ο Orshoski είχε την απάντηση και σε αυτό: «Συναντηθήκαμε στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ, ήταν και οι δύο τους πολύ cool, οπότε και πρότεινα τη συμμετοχή τους στην ταινία, κι εκείνοι με τη σειρά τους δέχτηκαν». 

Όπως φαίνεται πάντως, ο Orshoski έχει ακόμη πολύ μέλλον σε ότι αφορά στα μουσικά ντοκιμαντέρ, καθώς ο ίδιος ανέφερε ότι θα ήθελε ακόμη να κάνει ανάλογη ταινία για τη ζωή του θρύλου της country και ακτιβιστή Willie Nelson: «Είναι ένας από τους αγαπημένους μου. Η δε συνέντευξή του για το Harp Magazine, είναι τόσο περιγραφική και καλογραμμένη, που θα μπορούσε από μόνη της να γίνει ντοκιμαντέρ…». Επίσης και για νεότερους καλλιτέχνες, όπως για παράδειγμα οι «My morning jacket»… Περιμένουμε την επόμενη δουλειά του!

Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2010, 17:49
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724