O Φρανσουά Οζόν θριάμβευσε στο Σαν Σεμπαστιάν

Ο Οζόν κέρδισε και το βραβείο σεναρίου για το θρίλερ στο οποίο ένας μαθητής εισχωρεί στο σπίτι ενός συμμαθητή του από την τάξη των γαλλικών και γράφει γι' αυτό στις εργασίες του. Ο καθηγητής του ενθουσιάζεται από το ταλέντο του, σύντομα όμως, τα πράγματα παίρνουν απροσδόκητη τροπή. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Φαμπρίς Λουκινί, Ερνστ Ουμχάουερ, Κριστίν Σκοτ Τόμας και Εμανουέλ Σενιέ.
Το ειδικό βραβείο του φεστιβάλ κέρδισε το Blancanieves (Χιονάτη) του Πάμπλο Μπέργκερ (για το οποίο σας είχατε διαβάσει πρώτα ΕΔΩ) με την Μακαρένα Γκαρσία να μοιράζεται το βραβείο γυναικείας ερμηνείας με την Κέιτι Κοσενί και το Firefox.
Με το βραβείο σκηνοθεσίας τιμήθηκε ο Φερνάντο Τρουέμπα (Chico & Rita/2010) για την ταινία The Artist & The Model ενώ στους άντρες νικητής ήταν ο Χοσέ Σακριστάν για τον ρόλο του στο The Dead Man & Being Happy.
Τέλος, ο Ντάστιν Χόφμαν έτυχε τιμητικής διάκρισης για το σύνολο της καριέρας του.



















ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων