ΣΕΙΡΕΣ

"Bodkin": Γρήγορα βλέπεται, γρήγορα ξεχνιέται

Δημοσίευση: 20 Μαΐου 2024, 17:12
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μια ετερόκλητη ομάδα παραγωγών podcast ερευνά μυστηριώδεις εξαφανίσεις από άλλη εποχή σε μια γοητευτική ιρλανδική πόλη με σκοτεινά, τρομακτικά μυστικά.

<a href="/home-cinema-streaming/idea-you/69951">The idea of you</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe idea of you

Άποψη: Το Only Murders in the Building πέραν της επιτυχίας του, έφερε έναν αέρα ανανέωσης στο τηλεοπτικό whodunit που το κοινό αγαπά να βλέπει με αποτέλεσμα να έχει κορεστεί αρκετά ως είδος μέσα στην προβλεψιμότητα.

Το ιρλανδικό Bodkin του Netflix θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή την επιτυχία συνδέοντας το έγκλημα, την έρευνα και το podcast σε ένα λίγο πιο μαύρο κωμικά περιβάλλον σε σχέση με το πιο fun και ποπ σκηνικό της σειράς των Martin, Short και Gomez.

Ο Will Forte υποδύεται τον podcaster που πηγαίνοντας στη πόλη Bodkin της Ιρλανδίας, αναζητά την εξαφάνιση ανθρώπων από μια τοπική γιορτή.

Χωρίς να είναι αστυνομικοί ή ντετέκτιβ, αλλά δημοσιογράφοι και άνθρωποι με περιέργεια για τις εξαφανίσεις και τα εγκλήματα, ξεκινούν την αναζήτηση αλλά μαζί με αυτήν προκύπτουν και οι αποκαλύψεις για τους ίδιους.

Δεν προτείνει κάτι πρωτότυπο ούτε γίνεται ποτέ κάποιο plot twist που θα μείνει  αξιομνημόνευτο στον θεατή, περισσότερο μια αργή και χιουμοριστική καταβύθιση στον κόσμο του εγκλήματος μέσα σε μια κλειστή, τοπική κοινωνία που και αυτή μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή της ιστορίας.

Πίσω από την σειρά βρίσκονται οι Obamas ως εκτελεστικοί παραγωγοί, που είχαν επισκεφτεί την Ιρλανδία το 2011 και φαίνεται πως τους γοήτευσε τόσο πολύ που θέλησαν να κάνουν σειρά τοποθετημένη εκεί.

Δεν φαίνεται βέβαια να προσπαθούν ιδιαίτερα για αυτό μιας και η σειρά παραμένει στα κλισέ μονοπάτια του είδους. Δεν έχει την μαύρη κωμική φλέβα του Martin McDonagh που ως Ιρλανδός έδωσε μια πολύ πιο καίρια ανάλυση τόσο της λαϊκότητας μιας μικροκοινωνίας όσο και των μυστηρίων που μπορεί να κρύβονται στον ανθρώπινο ψυχισμό.

Γρήγορα βλέπεται, γρήγορα ξεχνιέται με χαρακτήρες που δεν μαγνητίζουν το ενδιαφέρον με όλο αυτό που φέρουν από το παρελθόν τους.

Το παρελθόν τους χρησιμοποιείται μόνο για να τονιστεί η μουντάδα της σειράς και όχι ως ένα πιο ενδελεχές κτίσιμο των ηρώων.

Πρώτη δημοσίευση: 20 Μαΐου 2024, 17:12
Ενημέρωση: 20 Μαΐου 2024, 17:12
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The idea of you

The idea of you

Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Η Σολέν (Αν Χάθαγουεϊ) είναι η 40χρονη ιδιοκτήτρια μιας μικρής γκαλερί στο Σολτ...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos