ΣΕΙΡΕΣ

"True Detective", season 3: Ξαναδίνει υποσχέσεις

Δημοσίευση: 28 Ιαν. 2019, 09:58
Συντάκτης:

Βλέποντας τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς, και έχοντας ήδη δει την πρώτη και τη δεύτερη σεζόν, είναι ξεκάθαρο πως ο δημιουργός της, Νικ Πιτσολάτο, έλαβε το μήνυμα της αποτυχίας της 2ης περιόδου.
"Πατάει" πάνω στην πετυχημένη συνταγή της πρώτης, με τη δράση να μοιράζεται σε τρεις χρονικές περιόδους, με βάση το πρόσωπο του πρωταγωνιστή ντετέκτιβ Γουέιν Χέιζ, και κυρίως, τις συνεντεύξεις που δίνει, θυμίζοντας τις αντίστοιχες των Μακόναχι και Χάρελσον.
Μέχρι το τρίτο επεισόδιο, διατηρεί το μυστήριο και μας κρύβει τι ακριβώς έχει συμβεί με τη εξαφάνιση δύο ανήλικων παιδιών, που στοιχειώνει τους πάντες στο Όζαρκς στο Μιζούρι στις αρχές των 80s.

Τα πάντα πέφτουν στον Μαχερσάλα Άλι. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Β' Αντρικού ρόλου για το "Moonlight" και υποψήφιος ξανά φέτος με το "Green Book" είναι με διαφορά ο πιο ενδιαφέρων ηθοποιός των τελευταίων χρόνων. Δεν χρειάζεται καν η αλλαγή στο κούρεμα και στο μακιγιάζ, για να καταλάβεις τη χρονική περίοδο που διαδραματίζεται. Αφήνει το βλέμμα, το λόγο και κάθε κίνησή του, να σε πείσουν πόση επίδραση έχουν στη ζωή του όσα συνέβησαν στις αρχές της δεκαετίας του '80. Είναι η καρδιά και το μυαλό της σειράς, που ακόμα και ένα... απίθανο φινάλε, θα καταφέρει με κάποιο τρόπο, να δικαιολογήσει.

Οπως κάθε καλή αστυνομοκή σειρά, ο δημιουργός καταλαβαίνει πως ένα από τα αληθινά θύματα, είναι ο αστυνομικός ή ο ντετέκτιβ μιας άλυτης υπόθεσης. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται κι όσες φορές το έχουμε δει, φτάνει ένας καλός ηθοποιός και ένα στέρεο σενάριο για να πείσει πως ο αληθινός εχθρός είναι ο χρόνος. Κάθε βλέμμα του γερασμένου Χέιζ, αποκαλύπτει πόσο ανήμπορος αισθάνεται απέναντί του.

Εως τώρα, η σειρά θέτει ερωτήματα και απορίες. Το "ποιος το έκανε" δεν θα παίξει τόσο ρόλο όσο το "γιατί το έκανε". Το "True Detective" πόνταρε και πέτυχε στην αλλόκοτη και αποκρυφιστική ατμόσφαιρά του. Παραμένει σκοτεινή και πεσιμιστική, αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει σε κάτι παράδοξο. Δίνει υποσχέσεις αλλά απομένει να δούμε τη λύση και την κορύφωση του μυστηρίου στα 8 επεισόδια. Ο Στίβεν Ντορφ είναι ο συνεργάτης του, και έως τώρα, δείχνει περισσότερο διακοσμητικός σε αντίθεση με την εξαιρετική Κάρμεν Εγιόγκο ως Αμέλια Ρίρντον, δασκάλα και σύζυγος του ντετέκτιβ Χέιζ.
Ο Πιτσολάτο, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ενώ τη σκηνοθεσία των τριών πρώτων επεισοδίων υπογράφει ο Τζέρεμι Σόλνιερ ("Green Room", 2015), και τα υπόλοιπα ο Ντάνιελ Σάκχαϊμ ("The Americans").

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos