Tέσσερα ελληνικά φιλμ στο Φεστιβάλ Νέας Υόρκης

Δημοσίευση: 25 Ιουλίου 2012, 10:27

Τα «Κωλόπαιδα» (Jerks) του Στέλιου Καμμίτση αλλά και ο «Σκλάβος» (Slave) του Γιώργου Παπαβασιλείου θα συμμετάσχουν στο 3ο Διεθνές Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, ο «Σκλάβος» ή αλλιώς «Slave» -ενα ψυχολογικό θρείλερ γύρω από το θάνατο ενός βίαιου επιχειρηματία, το σκοτεινό του παρελθόν και έναν αστυνομικό που έχει αναλάβει την υπόθεση – θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στις 11 Αυγούστου.

Για τον σκηνοθέτη των Κωλόπαιδων, Στέλιο Καμμίτση, μίλησε και η συνιδρύτρια του φεστιβάλ, Carolyn Johnson, η οποία σχολίασε ότι η ταινία θα κάνει τεράστια επιτυχία στο νεανικό κοινό, «σε εκείνους που ονειρεύτηκαν ξένες πατρίδες, για να ανακαλύψουν απλά ότι η ζωή μπορεί να ανατρέψει τα όνειρά σου». (Δες και τη συνέντευξη των πρωταγωνιστών στο Move Ιt, Ε Δ Ω).

Βέβαια, κάπου τα μπέρδεψαν οι διοργανωτές, καθώς στο site του φεστιβάλ η προβολή των Κωλόπαιδων αναφέρεται ως «world premiere», ωστόσο η ταινία είχε κάνει πρωτοπαιχτεί στις Νύχτες Πρεμέρας του 2011, ενώ πήρε διανομή στις ελληνικές αίθουσες τον περασμένο Μάρτιο... Anyway.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα προβληθούν άλλες δύο ελληνικές ταινίες, μικρού μήκους: «Only Inn Within 2 Days Walk» του Μιχάλη Μονεμβασιώτη και «Off Season» του Γιούτζιν Ιωάννου.

«Η ομάδα του Φεστιβάλ έχει ενθουσιαστεί με την ποιότητα των ταινιών που προέρχονται από την Ελλάδα» ανέφερε ο συνιδρυτής του φεστιβάλ Roberto Rizzo, στο καλοσώρισμά του. Περισσότερες πληροφορίες στο site του φεστιβάλ: www.nyciff.com.

Με το καλό παιδιά!

Eιρήνη Κατσαρά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos