Τα κριτήρια ψηφιοποίησης των κινηματογραφικών αιθουσών

Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2012, 17:40

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDIA υποστηρίζει την ψηφιοποίηση ανεξάρτητων κινηματογραφικών αιθουσών στην Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή κινήτρων στις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλουν σημαντικό ποσοστό μη εθνικών ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων, υποστηρίζοντας τις έμμεσες δαπάνες για την αγορά ψηφιακής μηχανής προβολής.

Οι υποψήφιοι πρέπει:

Να είναι κινηματογραφικές αίθουσες πρώτης προβολής (με πρόγραμμα παρουσίασης ευρωπαϊκών ταινιών εντός δώδεκα μηνών από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους στη χώρα)

Να είναι ανοικτοί για το κοινό εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια να διαθέτουν σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και δήλωσης εισόδου

Να έχουν τουλάχιστον μία οθόνη και 70 θέσεις

Να είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 520 προβολές ανά έτος όσον αφορά τις μόνιμες κινηματογραφικές αίθουσες (δηλαδή τις αίθουσες που λειτουργούν για περίοδο τουλάχιστον 6 μηνών τον χρόνο), 300 προβολές ανά έτος όσον αφορά τις αίθουσες με μία οθόνη (30 προβολές ανά μήνα) και 30 προβολές ανά μήνα όσον αφορά τους θερινούς / υπαίθριους κινηματογράφους

Να είχαν κόψει τουλάχιστον 20.000 εισιτήρια κατά το προηγούμενο έτος, για τα οποία καταβλήθηκε όντως κανονικό αντίτιμο.

Επιλέξιμες θεωρούνται οι κινηματογραφικές αίθουσες που το 2011 πρόβαλαν ευρωπαϊκές ταινίες σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, εκ του οποίου τουλάχιστον το 30% αντιστοιχεί σε μη εθνικές ευρωπαϊκές ταινίες. Μία ταινία θεωρείται ευρωπαϊκή εφόσον τηρεί τις εξής προϋποθέσεις:

Η παραγωγή του έργου έγινε ως επί το πλείστον από παραγωγό ή παραγωγούς εγκατεστημένους σε χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα MEDIA.

Η παραγωγή του έργου έγινε με σημαντική συμμετοχή επαγγελματιών που είναι υπήκοοι / κάτοικοι χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα MEDIA. Ως «σημαντική συμμετοχή» ορίζεται η βαθμολόγηση με περισσότερο από το 50% των καλλιτεχνικών συντελεστών και των χαρακτηριστικών της ταινίας.

Η χρηματοδοτική συνεισφορά χορηγείται υπό μορφή επιδότησης και ανέρχεται έως το εφάπαξ ποσό των 20.000 ευρώ ανά οθόνη. Η επιδότηση καλύπτει τις δαπάνες που σχετίζονται με την ψηφιακή μετάβαση των ευρωπαϊκών αιθουσών, εξαιρουμένου του κόστους της ψηφιακής μηχανής προβολής και του συστήματος ψηφιακής αποθήκευσης ταινιών.

Οι αιτήσεις αποστέλλονται στην ακόλουθη διεύθυνση: Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) / MEDIA programme – Distribution EACEA/14/12 – Digitisation of cinemas Mr Constantin DASKALAKIS (BOUR 3/66) / Avenue du Bourget / Bourgetlaan 1 / 1140 Brussels / Belgium

Οι αιτήσεις πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται με το προβλεπόμενο έντυπο που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του MEDIA μέχρι τις 31/7/2012

 

Πρώτη δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2012, 17:40
Ενημέρωση: 19 Ιουνίου 2012, 17:40

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos