ΣΕΙΡΕΣ

"Sweetbitter" s01: Ισορροπημένο

Δημοσίευση: 28 Ιουλίου 2018, 19:55

Η Τες (Ella Purnell) φεύγει από την επαρχιακή πόλη που μεγάλωσε με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Την άφιξή της σηματοδοτεί η έρευνα εργασίας που την οδηγεί σε ένα υπερ-κλασσάτο και ταυτόχρονα μοντέρνο εστιατόριο με ιδιαιτερότητες στη λειτουργία του. Μετά από μια αποτυχημένη συνέντευξη, ο ιδιοκτήτης κάνει την ανατροπή και προσλαμβάνει την όμορφη Τες με περισσή εμπιστοσύνη στο ένστικτό του. Εκεί εκτυλίσσονται καθημερινά ιστορίες τρέλας, με απαιτητικούς πελάτες αλλά ακόμα πιο απαιτητικούς συναδέλφους.

Η πρώτη εντύπωση έρχεται καχύποπτα: 18χρονη επαρχιώτισσα μετακομίζει στη μεγαλούπολη και ανακαλύπτει τον κόσμο- cliche θεματικός άξονας που οφείλει να χτίσει με περισσότερο κόπο το πλαίσιό του για να ελκύσει το ενδιαφέρον του θεατή. Και τελικά δεν απογοητεύει. Το σενάριο ξεδιπλώνεται δίνοντας νέα ερεθίσματα τις κατάλληλες στιγμές, αποφεύγοντας έτσι την πλήξη αλλά και την “φλυαρία”. Έτσι, εντυπωσιάζει η ισορροπία, αφού οι περιπέτειες της νεαρής ανταποκρίνονται σε ρεαλιστικές καταστάσεις, προβάλλοντας βέβαια και την παράνοια που προκύπτει από τους αφάνταστους ρυθμούς της Νέας Υόρκης.

Προσεγμένη αισθητική που ταιριάζει απόλυτα στην κομψότητα του εστιατορίου, με ορισμένες αντιθέσεις που σώζουν από την ανία, όπως τα απροσδόκητα πάρτι, τα ερωτικά μπλεξίματα και η ενασχόληση με τα ναρκωτικά. Μεγάλο κάστ από καινούριες και ενδιαφέρουσες παρουσίες που ενώ δεν εκπλήσσουν υποκριτικά, δίνουν σημαντική δυναμική και φρέσκια πνοή στην οθόνη.

Το αναπάντεχο γεγονός είναι η εξαιρετικά σύντομη πορεία του πρώτου κύκλου, ο οποίος μετράει μόλις 6 επεισόδια και δε δίνει κανένα είδος επίλογου ώστε να αυξήσει την προσμονή για την επόμενη σεζόν ή έστω να δώσει απαντήσεις στα άλυτα θέματα που δημιούργησε. Δίνει δηλαδή μια άχαρη αίσθηση παραίτησης προς τον θεατή, παρά την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλει καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου.  Πάντως, τα μηνύματα είναι θετικά και ο δεύτερος κύκλος- εφόσον ανακοινωθεί επίσημα- είναι καλοδεχούμενος.

Τζίνα Κουβαρά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos