"Στις φλόγες" η Τσινετσιτά

Δημοσίευση: 20 Ιουλίου 2012, 12:08

Ολοσχερή καταστροφή υπέστη το «Studio 5» της ιστορικής «Tσινετσιτά» στη Ρώμη, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα. Τα στούντιο της Cinecitta άνοιξαν το 1937 από τον Benito Mussolini για προπαγανδιστικούς σκοπούς με το σύνθημα "Il cinema è l'arma più forte" (το συνεμά είναι το πιο δυνατό μέσον).

Στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Τσινετσιτά έχουν γυριστεί οι περισσότερες ταινίες του Φελλίνι αλλά και πιο πρόσφατα τηλεοπτικές σειρές του καναλιού Rai, καθώς και εκπομπές του ομίλου «Μέντιασετ» του Μπερλουσκόνι, ενώ στο χώρο έχουν πραγματοποιήσει εμφάνιση και οι Pink Floyd (1994). Προηγούμενη φωτιά το 2007 είχε καταστρέψει 3000m2 της Cinecitta, ενώ υπάρχουν ενδείξεις το συμβάν να είναι προΪόν εμπρησμού.

Την ίδια στιγμή 220 εργαζόμενοι με σκηνές στην κεντρική είσοδο του κινηματογραφικού κολοσσού πραγματοποιούν απεργία έναντι στο σχέδιο συρρίκνωσης των στούντιο, τους οποίους μάλιστα στηρίζουν με υπογραφές μεγάλες προσωπικότητες όπως Μισέλ Χαζαναβίσιους, Φράνκο Νέρο, Τζουσέππε Τορνατόρε, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Κώστας Γαβράς, Κεν Λόουτς, Μπερτράντ Ταβερνιέ και Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Eιρήνη Κατσαρά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos