Ρόμπερτ Ντε Νίρο: "Έχουν έτοιμη τη νεκρολογία μου!"

Δημοσίευση: 13 Νοε. 2018, 15:24
Συντάκτης:

Ο Ρομπερτ Ντε Νίρο δεν φοβήθηκε ποτέ να τα χώσει στον οποιονδήποτε, αλλά να μιλήσει ξεκάθαρα και για τον εαυτό του. Το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, συνέβη ξανά, αυτή την φορά σε συνέντευξή του στον Guardian.

<a href="/nea/oi-100-kalyteres-seires-toy-21oy-aiona-symfona-me-ton-guardian/61328">Οι 100 καλύτερες σειρές του 21ου αιώνα σύμφωνα με τον Guardian</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι 100 καλύτερες σειρές του 21ου αιώνα σύμφωνα με τον Guardian

«Είμαι τελειομανής. Πάντα ήθελα να κάνω όσο πιο πολλή έρευνα γινόταν για έναν ρόλο. Για τον «Ταξιτζή» οδήγησα ταξί για μερικές εβδομάδες. Πιθανότατα δεν ήταν απαραίτητο, αλλά ήταν κάτι που ήθελα να κάνω έτσι κι αλλιώς».

 Έμαθα πολλά χρήσιμα ως πατέρας από τον πατέρα μου. Ήξερα ότι με αγαπούσε. Ήταν σημαντικό για μένα να τα ξέρω, και συνεπώς ξέρω ότι είναι σημαντικό να ξέρουν τα παιδιά μου ότι τα αγαπώ. Τους δίνω τον χώρο τους, αλλά περνάμε και αρκετό καιρό μαζί. Σίγουρα μπορώ να είμαι αυστηρός αν χρειαστεί. Τώρα πια είμαι παππούς πλέον, μπορώ να το διασκεδάζω χωρίς τις άμεσες ευθύνες που έχουν οι γονείς. Έχω έξι παιδιά και τέσσερα εγγόνια, οπότε ξέρω τι σας λέω». 

«Καμιά φορά το σωματικό μπορεί να ενσαρκώσει το ψυχολογικό. Γι' αυτό πήρα τριάντα κιλά όταν υποδύθηκα τον Τζέικ ΛαΜότα στο «Οργισμένο Είδωλο». Είχα αφοσιωθεί στην παραστατική καθίζηση του χαρακτήρα του, που για μένα έβρισκε τον ιδανικό συμβολισμό στη σωματική παρακμή του. Δε νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο με τη χρήση των «προσθετικών» που γίνεται σήμερα».  

Δεν έχει ιδιαίτερη εκτίμηση για τα κοινωνικά δίκτυα: «Κατανοώ γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα social media, αλλά εγώ δεν τα χρησιμοποιώ. Με τίποτα! Ούτε και πολλή τηλεόραση βλέπω, ούτε και σινεμά πάω πια. Μου φαίνονται αχρείαστοι αντιπερισπασμοί και από αυτούς έχω άφθονους, δεν μου χρειάζονται άλλοι». 

«Η φήμη δεν αποτελεί ζήτημα για μένα εδώ και χρόνια. Όταν ήμουν νεότερος, δεν μπορούσα να διαχειριστώ όλη αυτή την προσοχή πάνω μου, αλλά πλέον είμαι εντάξει με όλα αυτά. Κυκλοφορώ ελεύθερα και αν ο κόσμος θέλει να με χαιρετήσει ή να βγει μια φωτογραφία μαζί μου, από μένα κανένα πρόβλημα».  

Στο «δίλημμα» σινεμά ή θέατρο απαντά: «Προτιμώ το σινεμά από το θέατρο. Υποθέτω ότι θα μπορούσα να παίξω στη σκηνή αν έβρισκα ένα συγκλονιστικό καινούριο θεατρικό έργο. Μπορείς όμως να κάνεις τόσα περισσότερα με τις ταινίες, μπορείς να δημιουργήσεις μια ιδανική ψευδαίσθηση. Οι ταινίες κρατάνε για πάντα, είναι σαν ένα προσβάσιμο κομμάτι της ιστορίας».  

Ο 75χρονος σταρ αναρωτιεται τι θα γράφει η νεκρολογία του που όπως λέει είναι σίγουρος ότι τα ΜΜΕ έχουν έτοιμη. «Δεν έχω ιδέα τι θα γράφει η επιτύμβια στήλη μου, αλλά είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα λένε οι νεκρολογίες. Τις προάλλες συνάντησα σ' ένα δείπνο κάποιον που γράφει νεκρολογίες για τους New York Times και μου είπε ότι για τους πιο γνωστούς κάποιας ηλικίας κατά κανόνα τις γράφουν «προληπτικά» - και ότι ήμουν ένας απ' αυτούς. Είναι ήδη έτοιμη δηλαδή και απλά θα προσθέσουν κάποιες «τεχνικές» λεπτομέρειες την τελευταία στιγμή».  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos