ΣΕΙΡΕΣ

"Our cartoon President" season 01. Απολαυστικό.

Δημοσίευση: 4 Απριλίου 2018, 02:22

Από τον παραγωγό Stephen Colbert έρχεται αυτή η ξεκαρδιστική ματιά στην προεδρία Trump με τη μορφή κινουμένων σχεδίων. Οι συντελεστές τολμούν να φέρουν με εύστοχο σαρκασμό στη μικρή οθόνη το αντικειμενικά απεχθές πρόσωπο του Προέδρου των Η.Π.Α.. Με πρωταγωνιστές τα δισδιάστατα είδωλα του Donald Trump και της οικογένειάς του, αυτή η καυστική κωμωδία παρουσιάζει τις περιπέτειες του Προέδρου, των έμπιστών του και των φίλων του στον χώρο εργασίας αλλά και στον προσωπικό χώρο τους.

Ό,τι ζητάμε από σειρά κινουμένων σχεδίων με ενήλικο χαρακτήρα είναι εδώ. Εύστοχα σχόλια στην πολιτική της προεδρίας του Donald Trump αλλά και στον έγγαμο βίο του. Οι δημιουργοί φαίνεται να έχουν εξαιρετική ικανότητα στην παραγωγή σεναρίου, αφού το πηγαίο χιούμορ υπάρχει σε κάθε επεισόδιο και ¨τρυπώνει¨ στους διαλόγους διαβολικά και συνάμα διακριτικά. Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω από πολιτικά πρόσωπα και επικαιρότητα- κάνει πέρασμα μεταξύ άλλων στον επίσης απεχθή Ted Cruz αλλά και στον λαοφιλή Καναδό Πρόεδρο Justin Trudeau, καθώς και στο σκάνδαλο με τον παραγωγό Harvey Weinstein με κωμικοτραγική προσέγγιση.

Βιώνουμε την εποχή της υπερ-πληροφόρησης και της συνεχούς ανατροπής κοινωνικών συνθηκών. Έτσι, επιδιώκοντας την προσαρμογή στα μεταβαλλόμενα δεδομένα, χάνουμε κάποια από τα ουσιαστικά και ίσως προφανή ζητήματα που θα έπρεπε να αφιερώνουμε ενέργεια και σκοπό. Η σειρά αυτή τολμάει να θίξει όλα αυτά τα θέματα σε αμερικάνικο- αλλά και εκτός συνόρων- επίπεδο απροκάλυπτα, σχεδόν προκλητικά σε ορισμένα σημεία. Με όπλο τον σαρκασμό και το χιούμορ δηλώνει την ανάγκη για αλλαγή του πολιτικού συστήματος και εντείνει την προσοχή του θεατή στην παρακμή της πραγματικότητας που έχει πλέον εδραιωθεί, ειδικά στο πολιτικό τοπίο. Θα περίμενε κανείς μια κοινότοπη cliché σειρά από ευχάριστα 20λεπτα επεισόδια, όμως το Our cartoon President ξεπερνάει συνεχώς τον εαυτό του και μας διαψεύδει με τον καλύτερο τρόπο.

Tζίνα Κουβαρά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos