O Γκάι Ρίτσι και το "Νησί των θησαυρών"

Δημοσίευση: 4 Ιουνίου 2012, 19:54

Η Warner Bros έκλεισε τον Γκάι Ρίτσι για τη σκηνοθεσία μιας νέας βερσιόν της κλασικής πειρατικής ιστορίας του Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον “Treasure Island”, ενώ την παραγωγή θα αναλάβει ο ίδιος ο Ρίτσι μαζί με τους Λάιονελ Γουίγκραμ (Χάρι Πότερ) και Κέβιν Μακ Κόρμικ (Άρθουρ). Ο Γουίγκραμ ήταν εκείνος που αρχικά έπλασε μια στυλιζαρισμένη βερσιόν του κλασικού μυθιστορήματος, όπως έκανε και με το Σέρλοκ Χολμς, που σκηνοθέτησε πέρσι ο Ρίτσι. Για την ακρίβεια, είχε ετοιμάσει τη νέα βερσιόν πριν καν συνεργαστεί με το δεύτερο.

Όταν ο Στήβενσον άρχισε να γράφει το εν λόγω μυθιστόρημα, το 1881, δεν περίμενε ότι θα γνώριζε τόσο μεγάλη επιτυχία μιας και είναι η εξέλιξη ενός παιχνιδιού που ξεκίνησε να παίζει ο Στήβενσον με το θετό γιο του. Πρόκειται για την ιστορία του Τζιμ Χώκινς που ανακαλύπτει μέσα στο σεντούκι ενός γέρου ναυτικού ένα χάρτη που οδηγεί στο Νησί των Θησαυρών κι ακολουθώντας τον γνωρίζει το μαγικό κόσμο των Πειρατών αλλά και τη γοητεία του κινδύνου. Έκτοτε, η συγκεκριμένη νουβέλα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο πάνω από 17 φορές με πιο γνωστές εκείνη του 1972 σε σκηνοθεσία Τζον Χάου με πρωταγωνιστή τον Όρσον Γουέλς και τη βερσιόν των Μάπετς του 1996 με τίτλο “Muppet Treasure Island”.

Παρόλα αυτά στη συγκεκριμένη βερσιόν, ο Γκάι Ρίτσι σκοπεύει να κρατήσει τα στοιχεία της χρονολογικής περιόδου στην οποία εκτυλίσσεται το στόρι, δίνοντας του όμως μια up-to-date αίσθηση, όπως έκανε δηλαδή πάνω κάτω και με το Σέρλοκ Χολμς. Καλοδεχούμενη!

Ελεωνόρα Βερυκοκίδη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos