"Νiagara" στις αίθουσες με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο της Μέριλιν

Δημοσίευση: 6 Aug 2012, 11:54

Tην Πέμπτη 9/8/2012 προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες η ταινία "Niagara" (1953) του Χένρι Χάθαγουεϊ με τους Μέριλιν Μονρόε, Τζόζεφ Κότεν, Τζιν Πίτερς.

Υπόθεση: Η Ρόουζ και ο Τζορτζ Λούμις (Μέριλιν Μονρόε και ο Τζόζεφ Κότεν) είναι ένα ζευγάρι που κάνει τις διακοπές του σε ένα γραφικό μπανγκαλόου στους ρομαντικούς καταρράχτες του Νιαγάρα. Πιάνουν δωμάτιο σε ένα μικρό μοτέλ με θέα στα νερά. Η σχέση τους, όμως, πάει από το κακό στο χειρότερο. Εκεί συναντούν τους Κάτλερ που βρίσκονται σε ταξίδι του μέλιτος. Η Πόλι Κάτλερ ανακαλύπτει ότι η Ρόουζ έχει εραστή. Εκείνο όμως που δεν γνωρίζει ακόμα είναι το δολοφονικό σχέδιο που ετοιμάζει το παράνομο ζευγάρι εναντίον του ανυποψίαστου Τζορτζ...

Η χρυσή εποχή του κινηματογράφου στο Χόλιγουντ. Η εποχή με τις μεγάλες ντίβες, τόσο μεγάλες που όσες βγήκαν αργότερα δεν τις έφτασαν στο ελάχιστο· τόσο μεγάλες που σε κάνουν να βλέπεις ακόμα και τις μέτριες ταινίες τους και να παραβλέπεις τις ατέλειές τους. Στο Niagara η Μέριλιν έχει και επώνυμο και δεν είναι μόνο μια απλή αναφορά στη διανομή. Ο σκηνοθέτης Χένρι Χαθαγουέι αποτείνει έναν φόρο τιμής στον Χίτσκοκ, ή ενδεχομένως «δανείζεται» μερικά από τα στοιχεία του.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos