"The Kominsky method" season 1: Γλυκόπικρο

Σύνοψη: Ο Σάντι Κομίνσκυ είναι ένας ηθοποιός στα γεράματα που πλέον έχει αναλάβει να μεταλαμπαδεύσει τις υποκριτικές του ικανότητες σε νέα παιδιά. Ο Νόρμαν είναι ο ατζέντης του και επί σειρά ετών φίλος του που μόλις έχει χάσει την γυναίκα του. Μαζί θα μοιραστούν τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας σε ένα πλαίσιο μάλλον χιουμοριστικό παρά απαισιόδοξο.

ΣΧΕΤΙΚΑ"Triple Frontier": Narcos κάνε στην μπάντα!

Άποψη: Τι δουλειά έχουν ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Άλαν Άρκιν στο Netflix; Για πολλούς μπορεί να φαίνεται σαν να έχει “περάσει η μπογιά” των δύο, βραβευμένων με Όσκαρ, ηθοποιών που κάποτε μεσουρανούσαν αλλά η ιδιοφυία του Τσακ Λόρι φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη.

Ο δημιουργός πολλών επιτυχημένων σόου ανάμεσά τους και τα “Two and a Half Men”, “The Bing Bang Theory”, “Mom” βρήκε την κωμική πλευρά στο να γερνάς και τόλμησε μέσα στην άνθηση των σειρών και τα λαμπερά και νέα πρόσωπα να ξορκίσει τον αμείλικτο χρόνο και να δείξει πως η ζωή συνεχίζεται ομαλά –ή σχεδόν ομαλά, και μετά τα 70. Το περιεχόμενο δεν μοιάζει διαφορετικό από τις υπόλοιπες sitcom που κυκλοφορούν, εντούτοις το σενάριο είναι ειδικά προσαρμοσμένο στην τρίτη ηλικία και τις ευαισθησίες της που ποικίλλουν από υπαρξιακά άγχη μέχρι προβλήματα στον προστάτη.

Οι δύο πρωταγωνιστές δεν φοβούνται το αναπόφευκτο που πλησιάζει αλλά το διακωμωδούν. Νοσταλγούν τα νεότερά τους χρόνια δίχως εξωραϊσμό. Προσπαθούν να βρουν ένα νόημα στα γεράματα χωρίς να το πολύ-φιλοσοφούν. Εκτιμούν την φιλία τους με σεμνό, μη διαχυτικό τρόπο. Ο Σάντι του Ντάγκλας παραμένει (όσο μπορεί ακόμα) γυναικάς και ονειρεύεται έναν ρόλο, έστω και μικρό ενώ ο Νόρμαν του Άρκιν είναι θλιμμένος από τον θάνατο της γυναίκας του/απηυδισμένος από την κόρη του και σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις με τον γκρινιάρη χαρακτήρα του και τα καυστικά του σχόλια. Κι όμως, η εκρηκτική τους αντίθεση (συν το γεγονός ότι οι δύο κινηματογραφικοί γίγαντες συνεργάζονται για πρώτη φορά) είναι αυτή που τελικά τους ενώνει και δίνει μία σειρά όχι μεγαλόπνοη λόγω των ονομάτων τους αλλά ταπεινά κωμική λόγω των δυνατοτήτων τους.  

Βέβαια, οι εκπλήξεις συνεχίζονται καθώς στα guest του “The Kominsky Method” εμφανίζονται οι Ντάνι Ντε Βίτο, Τζέι Λέινο και Έλιοτ Γκούλντ σε υπέροχα δουλεμένους ρόλους, εναρμονισμένους με το θέμα που αλληλεπιδρούν υπό ενδιαφέρουσες συνθήκες με τους πρωταγωνιστές μας. Όμως όσο και αν το “The Kominsky Method” ανεβάζει τον μέσο όρο ηλικίας και δίνει μία γεύση από την αποκρουστική ανθρώπινη αλλαγή, εσωτερική και εξωτερική, που επέρχεται, η προχωρημένη ηλικία δεν φαντάζει με μία κατάσταση προς αποφυγήν αλλά αναγκαία στην οποία ο καθένας μπορεί να βρει μία αστεία πλευρά.

Ευτυχώς ο Σάντι και ο Νόρμαν βρήκαν την δική τους. 

Δημοσίευση: 27 Νοε. 2018, 14:37
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο πολύ ταλαντούχες ηθοποιοί, η βραβευμένη με Όσκαρ Kate...
3 ώρες
H 2η σεζόν του "The Punisher" επιστρέφει στο Netflix...
11 ώρες
Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που το "The republic"...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
32049
Tanweer
17500
Tulip
9154
Odeon
9073