Kινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας

Δημοσίευση: 9 Μαρτίου 2011, 22:56

To Διεθνές Kινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας της Αθήνας ξεκίνησε το 2006 ως ρετροσπεκτίβα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του Φανταστικού και την επόμενη χρονιά ξεκίνησε να διοργανώνεται ως Διεθνές Φεστιβάλ. Έκτοτε, φιλοδοξεί να προσφέρει στο ελληνικό κοινό μια πλατφόρμα προβολής των πιο αυθεντικών ανεξάρτητων παραγωγών από όλο τον κόσμο σε κινηματογραφικά είδη που δε βρίσκουν εύκολα διανομή στη χώρα μας, όπως η επιστημονική φαντασία και το φανταστικό.

Από τις 10 έως τις 16 Μαρτίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο θα προβληθούν 78 ταινίες (65 μικρού και 13 μεγάλου μήκους) ανάμεσά τους και 37 διαγωνιστικές συμμετοχές από 23 χώρες.

Η ελληνική παρουσία είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη στο Διαγωνιστικό Μεγάλου Μήκους, με τις ταινίες “Ο Θάνατος που Ονειρεύτηκα” του Παναγιώτη Κράββα, και "Ψύχος" του Γιώργου Πιτσάκη. Και οι δύο σκηνοθέτες θα είναι παρόντες για να προλογήσουν τις ταινίες τους και να συζητήσουν με το κοινό. Επιπλέον, στη μεταμεσονύχτια προβολή της Πέμπτης 10/3 προβάλλεται η ελληνική ταινία «Subconscious» του Χρήστου Πετρόπουλου, η οποία εντάσσεται στο κινηματογραφικό ρεύμα που εγκαινίασε το The Blair Witch Project. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το Ελληνικό Δίκτυο Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών Chainfree με 5 ταινίες μικρού μήκους στο Διαγωνιστικό αλλά και στις Θεματικές Ενότητες.

Σπουδαία στιγμή για το φετινό φεστιβάλ, η παγκόσμια αποκλειστικότητα της δεύτερης κινηματογραφικής παραγωγής της Λέσχης των Φίλων του H.P. Lovecraft, η ταινία “The Whisperer in Darkness” (ΗΠΑ 2011, 104’, Α/Μ) που κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ με guest τον σκηνοθέτη Σον Μπράνεϊ. Οι καλύτερες συμμετοχές ταινιών σύμφωνα με τις 6 ειδικές κατηγορίες βραβείων του φεστιβάλ διαμορφώνονται από τη ψηφοφορία του κοινού, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου καλύτερης ταινίας μικρού μήκους με χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα βραβεία κοινού χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: Α) Μεγάλου Μήκους: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Διχογνωμίας Κοινού (βραβεύεται η ταινία που συγκέντρωσε τις πιο αντίθετες και ακραίες γνώμες) Β) Μικρού Μήκους: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σεναριακής Ιδέας Τα Βραβεία Κοινού (Μικρού και Μεγάλου Μήκους) θα ανακοινωθούν το βράδυ της Τετάρτης 16/3, λίγο πριν ξεκινήσει το αψέντι-πάρτι με το οποίο θα κλείσει και φέτος το SFF-rated Athens.

Το πρόγραμμα προβολών του 6ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, αλλά και όποια επιπλέον πληροφορία χρειαστείς, μπορείς να τα δεις ΕΔΩ.

Το επίσημο site της διοργάνωσης είναι ΑΥΤΟ.

Τιμή εισιτηρίου: Ενιαίο Ημερήσιο Εισιτήριο 8,00 €, Φοιτητικό 5,00 €

Πάρτι Λήξης: Τετάρτη 16/3. Μικρόκοσμος. Στις 10 μ.μ. Είσοδος: ελεύθερη  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos