Κάννες 2012-Ημέρα 7η: Ο Πιτ... Κομανέτσι και ο Ντεπ, Κομάντσι!

Δημοσίευση: 23 Μαΐου 2012, 16:59

Δύο ήταν οι ταινίες που ξεχώρισαν χθες στο Φεστιβάλ των Καννών. Το «Killing them softly» και το «Holy Motors».

Το «Killing them softly» του Άντριου Ντόμινικ («Chopper», «The assassination of Jesse James») μοιάζει σαν ένα wannabe «Drive» και βάση του hype που δημιουργήθηκε στις Κάννες από την προβολή του, με τον Μπραν Πιτ να σπεύδει να ακυρώνει οποιονδήποτε πολιτικό αντίκτυπο μοιάζει να έχει η ταινία βάσει θεματικής. Βλέπετε, ο... σύζυγος της Τζολί, έχει κατά καιρούς δηλώσει ότι η κρίση που ξεκίνησε το 2008 είναι εγκληματική και πρέπει να αποδοθούν αντίστοιχες ποινές στους υπάιτιους.

Στην ταινία λοιπόν, υποδύεται έναν επαγγελματία εκτελεστή που βρίσκεται μπλεγμένος σε πόλεμο συμμοριών που σταδιακά ανακαλύπτει όμως ότι έχει ρίζες πολύ ψηλά: στην προεκλογική καμπάνια του προέδρου των ΗΠΑ, μέρος του προεκλογικού λόγου του χρησιμοποιείται (!) μάλιστα στο φιλμ. «Οποιαδήποτε υποψία κριτικής προς τον Μπάρακ Ομπάμα, είναι λανθασμένη, το ακριβώς αντίθετο ισχύει: ο δικός του λόγος ενέπνευσε κόσμο και γέμισε ελπίδα», τόνισε σε μια πιο safe ανάλυση. Δεν είναι καιρός για ρίσκα, άλλωστε...

Το «Holy Motors» του Λεό Καράξ άφησε πολύ κόσμο με ανοικτό το στόμα και πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν αριστούργημα την πρώτη δουλειά του Γάλλου auteur έπειτα από 13 χρόνια απραξίας... Όπως θα δεις και στο τρέιλερ που δημοσιεύσαμε, δείχνει κάπως χαοτικό, αλλά παράλληλα ονειρικό, φευγάτο, μέχρι παραληρηματικό. Όταν το δούμε, θα μάθουμε (και θα γράψουμε τη γνώμη μας).

O Tιμ Ροθ θα πρωταγωνιστήσει στη νέα (προσπάθεια να σκηνοθετήσει μια) ταινία (που να βλέπεται) της Τζένιφερ Λιντς. Θα λέγεται «A fall from grace» και θα υποδυθεί έναν ντετέκτιβ που προσπαθεί να συλλάβει έναν serial killer (πρωτότυπο). Θα τα καταφέρει η κόρη του Ντέιβιντ Λιντς να μας πείσει να δούμε ταινία της μέχρι το τέλος και χωρίς fast forward?

Είχες διαβάσει Ε Δ Ω πριν περιπου 2,5 μήνες για το «Lone Ranger» και τον Τζόνι Ντεπ να υποδύεται τον Ινδιάνο πολεμιστή –υπαρκτό πρόσωπο- Τόντο. Ο ιδιαίτερα ευαίσθητος στα θέματα των μειονοτήτων, Τζόνι, έχει πλέον έναν ακόμη λόγο για να ασχοληθεί σοβαρά με το όλο εγχείρημα. Η φυλή των Ινδιάνων Κομάντσι (στην οποία ανήκε ο Τόντο), του πρότεινε να τον ανακηρύξει σε επίτιμο μέλος της, μέσω του Προέδρου της, Λαντόνα Χάρις! Ο Τζόνι το βλέπει πολύ θετικά.

Y.Γ. Η φωτό της Κέλι Μπρουκς είναι χωρίς λόγο, επειδή έτσι μας αρέσει...

Joker

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos