Κάννες 2012-Ημέρα 3η: Οργισμένος Σον Πεν και ταινία για τον "Μποντ πριν τον Μποντ"

Δημοσίευση: 20 Μαΐου 2012, 16:07

Ο Σον Πεν έκλεψε την παράσταση στην 3η ημέρα του Φεστιβάλ των Καννών, με την παρουσία του εκεί σαν επίσημου πρεσβευτή της Αϊτής (μαζί του και ο σκηνοθέτης Πολ Χάγκις, με την Τσέχα υπερμοντέλα, Πέτρα Νέμκοβα. Τα έχωσε σε όλους γιατί «έχουν παραμελήσει την Αϊτή και τα χιλιάδες θύματά της μετά τον καταστροφικό σεισμό», ενώ προσκάλεσε τον Μπάρακ Ομπάμα να βοηθήσει την κατάσταση.

Το πολύ ενδιαφέρον νέο της ημέρας ήταν πως ο (γιος του Ντέιβιντ Μπάουι) Βρετανός σκηνοθέτης Ντάνκαν Τζόουνς («Moon», «Source Code») θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας (ουσιαστικά) του Ίαν Φλέμινγκ, συγγραφέα των περιπετειών του James Bond και θα εστιάζει στην περίοδο του Β΄Παγκοσμίου πολέμου, όταν πριν γίνει συγγραφέας, ήταν υπεύθυνος της αγγλικής αντικατασκοπείας. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Το ερώτημα που με ιντριγκάρει περισσότερο απ’όλα είναι, που τελειώνει ο Ίαν Φλέμινγγκ και που ξεκινά ο Τζέιμς Μποντ;».

H Kέιτ Μπλάνσετ και η Μία Βασικόβσκα θα πρωταγωνιστήσουν σε άλλη μια μεταφορά μυθιστορήματος της Πατρίτσια Χάισμιθ στο πανί. Πρόκειται για το «Carol» που διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη των 50s και θα σκηνοθετήσει ο Τζον Κρόουλι του «Βοy A».

Πολύ λιγότερες ταινίες θα έχει το Φεστιβάλ της Βενετίας φέτος σε σχέση με την περυσινή χρονιά, όπως αποκάλυψε στις Κάννες ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ο οποίος πρόσφατα επανέκαμψε στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή. «Από 180 ταινίες που περιείχε το περυσινό πρόγραμμα, θα πέσουμε στις 60. Θέλουμε λιγότερη ποσότητα, περισσότερη ποιότητα, να αναπνεύσουν οι ταινίες, να πάρουν τον χρόνο τους», δήλωσε. Μήπως φταίει και η κρίση λίγο; Λέω εγώ τώρα...

Όσον αφορά στις ταινίες που προβλήθηκαν, Ο Ιταλός σκηνοθέτης Ματέο Γκαρόνε επέστρεψε στις Κάννες τέσσερα χρόνια μετά τα πολυβραβευμένα «Γόμορρα» που του χάρισαν τότε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, με το αξιοπρεπές «Reality», ενώ ο Ρουμάνος Κριστιάν Μουνγκίου, βραβευμένος στις Κάννες με το «4 μήνες, 3 εβδομάδες, 2 ημέρες», επέστρεψε στο διαγωνιστικό με το «Beyond the hills», το οποίο δίχασε.

Ο Ξαβιέ Ντολάν, ο Καναδός ανατρεπτικός, ταλαντούχος, αλλά και αλαζόνας σκηνοθέτης, παρουσίασε παρουσίασε στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» τη νέα του ταινία, «Laurence Anyways». Αυτοαναφορική.

Στο τμήμα Cannes Classics προβλήθηκε το «Κάποτε στην Αμερική» του Σέρτζιο Λεόνε, που ανασκευάστηκε από το Film Foundation του Μάρτιν Σκορσέζε και παρουσιάστηκε με επιπλέον 25 λεπτά και παρουσία του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Όσον για τις φωτό της Σάλμα Χάγιεκ και της Ναόμι Ουάτς, είναι για το μάτι.

Joker

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos