Κάννες 16: Γεύση από Ελλάδα

Δημοσίευση: 19 Μαΐου 2016, 21:39
Συντάκτης:

Μετά την «Τελευταία παραλία» των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε Ντελ Νέγκαν, αλλά και την μικρού μήκους «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, το φετινό Φεστιβάλ Καννών πήρε μία ακόμα γεύση από ελληνική παρουσία και δη την γυρισμένη στη Ρόδο ελληνική συμπαραγωγή «Voir Du Pays» των αδελφών Μίριελ και Ντελφίν Κουλέν που προβλήθηκε στην Κρουαζέτ με πρωταγωνίστριες η Σόκο και η Αριάν Λαμπέντ που τράβηξαν τα βλέμματα, ενώ στις Κάννες βρέθηκαν επίσης οι ηθοποιοί Μάκης Παπαδημητρίου και Ανδρέας Κωνσταντίνου, καθώς και ο μουσικός Κωστής Μαραβέγιας.

Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο της Ντελφίν Κουλέν και παρακολουθεί δύο Γαλλίδες που υπηρετούν στο στρατό και επιστρέφουν από τη θητεία τους στο Αφγανιστάν. Σε μία προσπάθεια «αποσυμπίεσης», μεταφέρονται σε ένα ξενοδοχείο στην Κύπρο, όπου προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τη βία του πολέμου...

Η ταινία είναι σε παραγωγή των Archipel35 (Γαλλία) και Blonde S.A.(Ελλάδα), με την υποστήριξη των ΑRTE, CNC, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Ταμείου ενίσχυσης Ελληνογαλλικών συμπαραγωγών (Centre National du Cinéma et de l'image animée - Ε.Κ.Κ.). Η ταινία γυρίστηκε στη Ρόδο και το Παρίσι την άνοιξη-καλοκαλίρι του 2015 και πρωταγωνιστούν οι: Αριάν Λαμπέντ, Soko, Μάκης Παπαδημητρίου και Ανδρέας Κωνσταντίνου. Η εταιρεία Films Distribution έχει αναλάβει τη διεθνή διανομή της ταινίας.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos