Η "Μικρή Άρκτος" στο Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ

Δημοσίευση: 4 Φεβ. 2016, 17:23
Συντάκτης:

Έχοντας κάνει πρεμιέρα στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και στην συνέχεια προβληθεί στο πλαίσιο του 56ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, η «Μικρή Άρκτος» της Ελισάβετ Χρονοπούλου συνεχίζει το ταξίδι της.

Ακολούθησε η βράβευση (στο τμήμα New Vision) στο νεοσύστατο φεστιβάλ Hellas Film Box που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο από τον Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Σύλλογο και στη συνέχεια η παρουσία σε ακόμη ένα φεστιβάλ.

Η 3η ταινία μεγάλου μήκους της Ελισάβετ Χρονοπούλου συμμετέχει και στο 39ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ (το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη), στο τμήμα New Roster, (Νέες Φωνές), ενώ θα βγει στις αθηναϊκές αίθουσες τον Μάρτιο του 2016.

Περίληψη: Σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής ένας άντρας συλλαμβάνεται ενώ το αναίσθητο σώμα μιας κοπέλας μεταφέρεται στο ασθενοφόρο. Μέσα στο περιπολικό που τον μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα, ο άντρας ανακαλεί το διάστημα των τελευταίων μηνών, προσπαθώντας να καταλάβει τί πήγε λάθος.

Μία σειρά από υποκειμενικά μονοπλάνα, σε έναν πειραματισμό της κινηματογραφικής γλώσσας, αποκαλύπτουν την προσπάθεια δύο ανθρώπων να αγαπηθούν σε μία σχέση που η αλήθεια καταστρέφει τα πάντα.

Ηθοποιοί: Σοφία Γεωργοβασίλη, Γιάννης Κοκιασμένος. Διάρκεια: 86’.

 

Πρώτη δημοσίευση: 4 Φεβ. 2016, 17:23
Ενημέρωση: 4 Φεβ. 2016, 17:25
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos