Γάλα και Βελουχιώτης στις αίθουσες

Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2011, 11:24

H ταινία "Γάλα" που ολοκληρώνει την τριλογία του Γιουσούφ Καπλάνογλου στην χώρα μας (έπειτα από τα "Μέλι" και "Αυγό") προβάλλεται αυτή την εβδομάδα, επτά ημέρες νωρίτερα από την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου ελληνικού "Το Γάλα". Τυχαίο; Παίζουν οι Μελίχ Σελτσούκ, Μπασάκ Κοκλουκάγια.

Υπόθεση: Ο Γιουσούφ, απόφοιτος Λυκείου, αποτυγχάνει να περάσει τις εξετάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμιο. Η ποίηση είναι το μεγάλο του πάθος και μερικά ποιήματά του δημοσιεύονται σε διάφορα άσημα λογοτεχνικά περιοδικά. Όμως,ούτε τα ποιήματά του, ούτε η πτώση της τιμής του γάλατος που πουλάει μαζί με την Ζεχρά τους βοηθούν στη ζωή τους. Όταν ο Γιουσούφ ανακαλύπτει την κρυφή σχέση της Ζεχρά με τον σταθμάρχη της πόλης, συγχίζεται. Θα καταφέρει να βρει τον τρόπο να τα βγάλει πέρα με το αυξανόμενο άγχος του για το άγνωστο μέλλον, τις γρήγορες αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή του και τον πόνο της ενηλικίωσης;

Προβάλλεται επίσης το "Δίλημμα" (1981) του Φώτου Λαμπρινού, ένα ντοκιμαντέρ με κεντρικό πρόστάρτη του EΛAΣ, Άρη Bελουχιώτη. Μέσα από τη δική του ιστορία, η ταινία αφηγείται τον αγώνα του EAM και του EΛAΣ κατά τη γερμανική κατοχή, και παράλληλα τη μοναχική πορεία του Bελουχιώτη, μετά τη Συμφωνία της Bάρκιζας και την παράδοση των όπλων (Φεβρουάριος του 1945) μέχρι τον τραγικό του θάνατο, τον Iούνιο του ίδιου χρόνου. Μέσα από το πορτρέτο του Άρη, παρουσιάζεται το εαμικό κίνημα και η ένοπλη αντίσταση στη διάρκεια της γερμανοϊταλικής κατοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos