Έρχονται 51 λεπτά ακυκλοφόρητου υλικού από το «Μπλε Βελούδο»!

Δημοσίευση: 20 Φεβ. 2019, 17:38
Συντάκτης:

Μπορεί να μην κάνει πλέον ταινίες (αν και κάτι φαίνεται να ετοιμάζει επιτέλους μετά από χρόνια), αλλά ο Ντέιβιντ Λιντς βρίσκει πάντα έναν τρόπο να απασχολεί τους σινεφίλ. Επεφύλασσε μάλιστα μια μεγάλη έκπληξη στους φαν του αξέχαστου «Μπλε Βελούδου», καθώς η επερχόμενη κυκλοφορία της ταινίας σε Blu-Ray και DVD από την The Criterion Collection θα περιλαμβάνει 51 λεπτά ακυκλοφόρητου υλικού από το αριστούργημα που κυκλοφόρησε το 1986. Με τίτλο «The Lost Footage», το υλικό αυτό περιλαμβάνει σκηνές που κόπηκαν στο μοντάζ και εναλλακτικές λήψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑΑυτό είναι το σωστό. Όσκαρ στον Ντέιβιντ Λιντς!

«Ξέρετε, υπάρχει κάτι που ονομάζεται ‘b-negative’ και αποτελείται από τις σκηνές που δεν κατάφεραν να μπουν στην τελική ταινία. Παλαιότερα, αυτό το υλικό έμενε ανεκμετάλλευτο και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος κάποια στιγμή να πεταχτεί. Έτσι, έψαξα μια μέρα να δω αυτό το υλικό από το ‘Μπλε Βελούδο’, καθώς πίστευα ότι θα ήταν ωραίο να δω αυτές τις σκηνές ξανά. Και τελικά βρέθηκε πρόσφατα κάπου στο Σιάτλ. Αυτό είναι κάτι εκπληκτικό. Νόμιζα ότι δεν θα τις ξαναδώ ποτέ» είχε δηλώσει πρόσφατα ο 73χρονος δημιουργός.

Εκτός από το «The Lost Footage», η έκδοση της Criterion θα περιλαμβάνει επίσης και ένα behind-the-scenes ντοκιμαντέρ 70 λεπτών, ενώ η ταινία έχει αποκατασταθεί σε 4K, υπό την επιμέλεια του ίδιου του Λιντς.

To «Μπλε Βελούδο» θα είναι διαθέσιμο από τις 28 Μαϊου, ενώ μπορείτε να το παραγγείλετε ήδη από το επίσημο website της Criterion. Οι φανατικοί «λιντσικοί» έχουν βάλει σίγουρα ήδη το χέρι στην τσέπη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο ελληνικές μικρού μήκους στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Άλλη μια σημαντική διάκριση για δύο νέους Έλληνες κινηματγοραφιστές που θα δουν τις μικρού...
1ώρα

Little woods

Σύνοψη: Μία κοινωνία που ωθεί τα μέλη της σε εγκληματικές ενέργειες και δεν ενδιαφέρεται...
4 ώρες
φαντασια αλεξης καρδαρας

Η "Φαντασία" του Αλέξη Καρδαρά έχει τρέιλερ

Η «Φαντασία» είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξη Καρδαρά (Γκίνες, Η Ληστεία)...
4 ώρες