"Big Mouth" season 1-2: ένα animation για μεγάλα παιδιά

Δημοσίευση: 26 Ιαν. 2019, 15:33
Συντάκτης:

Ο Nick, ο Andrew, η Jessi και η Missy διανύουν αυτήν την τρομακτική αλλά ταυτόχρονα μαγική περίοδο που ονομάζεται ΕΦΗΒΕΙΑ. Ο Andrew μεγαλώνει παρά τη θέλησή του και με τη βοήθεια του Hormone Monster του ονόματι Maurice, του συμβαίνουν ένα σωρό άβολα και ξεκαρδιστικά πράγματα. Ο Nick από την άλλη έχει ‘κολλήσει’ στο προ-εφηβικό στάδιο και αγωνιά να... μεγαλώσει! Η Jessi δέχεται επίσκεψεις από την Hormone Monstress που ακούει στο όνομα Connie, ενώ η Missy συνειδητοποιεί αργά και σταθερά πώς να ευχαριστιέται το σώμα της. Στη δεύτερη σεζόν προστίθεται και ο Shame Wizard, ο οποίος προσπαθεί να προκαλέσει ντροπή σε όλα τα παιδιά του σχολείου αποκαλώντας τα «μικρούς ανώμαλους».

ΣΧΕΤΙΚΑH σειρά που "χάκαρε" τον αλγόριθμο του Netflix

Ουσιαστικά το “Big Mouth” έχει ως πρωταγωνιστή την εφηβεία, για αυτό και τα Hormone Monsters μας είναι τόσο αγαπημένα. Το μεγάλο της προσόν είναι πως απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 16, καθώς είναι εκπαιδευτική για τους μικρότερους, ενώ στα μεγαλύτερα ακροατήρια φροντίζει να υπενθυμίσει λεπτομερειακά πώς ήταν εκείνη η ‘άβολη’ εποχή. Για τη σειρά βέβαια η εφηβεία δεν είναι απλά άβολη, αλλά ξεκαρδιστική και ενίοτε πραγματικά φοβιστική. Ο Andrew (John Mulaney) βρίσκει τον εαυτό του να διεγείρεται ερωτικά όχι μόνο από την συνεργάτιδα του πατέρα του ή την Missy, αλλά και από μία πολύ ώριμη ντομάτα. Πλάϊ του πάντα βρίσκεται πιστός ο Maurice (Nick Kroll), ο οποίος τον ωθεί να σκέφτεται μονίμως σεξουαλικά θέματα και να αποζητά ‘ξαλάφρωση.’ Ο Nick (Nick Kroll) κάθε μέρα ανυπομονεί να μπεί στην εφηβεία, και όταν επιτέλους εμφανίζονται δύο τρίχες στα όργανά του (οι οποίες φυσικά του μιλούν και τον καθοδηγούν) είναι κατενθουσιασμένος. Όμως, τα δικά του Hormone Monsters είναι ακατάλληλα, και έτσι μέντοράς του είναι το φάντασμα του τζαζίστα Duke Ellington (Jordan Peele). Η Jessi (Jessi Klein) πρέπει να αντιμετωπίσει μία δύσκολη οικογενειακή κατάσταση, αλλά και τις δικές της αλλαγές, με την Connie (Maya Rudolph) να κατευθύνει τα συναισθήματα της: οργή, θυμός και μελαγχολία.

Κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του ιστορία και το δικό του ταξίδι, αλλά το εκπληκτικό είναι πως το “Big Mouth” συνδέει με έναν γλυκό τρόπο όλες τις εμπειρίες των παιδιών μαζί. Για παράδειγμα, όταν η Jessi φορά άσπρο σορτσάκι σε μία εκδρομή (όλοι ξέρουμε σε τί ισοδυναμεί η ηλικία των 12-13 με το άσπρο σορτσάκι), είναι εκεί ο Andrew (ο οποίος παρ’όλο που κάνει εμετό και μόνο στο άκουσμα της λέξης ‘περίοδος’) την βοηθά όπως μπορεί. Όταν ο Nick βρίσκεται ξεβράκωτος και όλοι τον κοροϊδεύουν για τα γεννητικά του όργανα, ο πατέρα του αμέσως προσπαθεί να τον εμψυχώσει και τραβά και αυτός τα παντελόνια του κάτω. Ο Shame Wizard (ο επικός David Thewlis, του οποίου τον χαρακτήρα τον έχουν κάνει σχεδόν πανομοιότυπο με τον χαρακτήρα του Professor Lupin από το “Harry Potter”) προσπαθεί να γεμίσει τη Missy (Jenny Slate) ντροπή επειδή αυνανίζεται, αλλά τελικά όλα τα παιδιά του σχολείου μαζί καταφέρνουν να τον ξορκίσουν! Το περιεχόμενο είναι 100% ωμό: ο Maurice κυκλοφορεί μαζί με πέντε πέη, ο Andrew χάνεται στον κόσμο του πορνό με golden showers, όργια και όλα τα σχετικά.

Το “Big Mouth” δεν είναι για συγκρατημένα ακροατήρια, και αν προσπαθεί να μάθει κάτι στους θεατές του είναι να μην ντρέπονται για τη σεξουαλικότητά τους, ή τις ορμές τους, ή τις φαντασιώσεις τους ή τα θέλω τους. Υπάρχουν ορισμένα υπέροχα μηνύματα μέσα σε αυτές τις δύο σεζόν, οι οποίες προσεγγίζουν τις εμπειρίες των χαρακτήρων για τη σεξουαλικότητά τους με μεγάλη λεπτομέρεια και αλήθεια. Η εμπειρία της Missy είναι διαφορετική από της Jessi, όπως και η εμπειρία του Nick είναι διαφορετική από του Andrew. Όλοι όμως συνδέονται μεταξύ τους αφού προσπαθούν να βρούν ένα ασφαλές πέρασμα σε μία φοβερά σεξιστική κοινωνία. Κανένα αγόρι δεν θέλει να είναι ασεβές σε κάνενα κορίτσι, όσο και αν ποθεί τα στήθη της και κανένα κορίτσι δεν θέλει να θεωρείται ‘εύκολη’ επειδή εξερευνά την σεξουαλικότητά της, Το “Big Mouth” με δημιουργούς τους Nick Kroll, Andrew Goldberg, Mark Levin και Jennifer Flackett, τα αναγνωρίζει όλα αυτά και φέρνει κοντά μας την καλύτερη σειρά animation που είδαμε πρόσφατα. Πολλά γέλια, πολλές αλήθειες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Glow" season 3: Dream big!

Σύνοψη: Οι υπέροχες κυρίες της πάλης, a.k.a. the Gorgeous Ladies of Wrestling μετακομίζουν στο...
19 ώρες

"Rambo V: Last Blood": Ώρα για το τρέιλερ

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε βρέθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών που ολοκληρώθηκε πριν λίγα 24ωρα για να...
19 ώρες

Η "Λεωφόρος Πατησίων" υποψήφια για Ευρωπαϊκό "Όσκαρ"

Η "Λεωφόρος Πατησίων" του Θανάση Νεοφώτιστου συνεχίζει να κάνει εντύπωση και να αποσπά θετικά...
20 ώρες