To Attenberg στην προεπιλογή για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας

Δημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2011, 12:40

Το Attenberg ήταν η μοναδική ελληνική ταινία που επιλέχθηκε στην προεπιλογή των 45 φιλμ, τα οποία θα διεκδικήσουν τα βραβεία σε διάφορες κατηγορίες που θα απονείμει η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Τα 2.500 μέλη της Ακαδημίας θα ψηφίσουν για τις υποψηφιότητες σε κάθε κατηγορία, οι οποίες θα ανακοινωθούν στις 5 Νοεμβρίου στα πλαίσια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Σεβίλλης. Η τελετή των απονομών θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, στις 3 Δεκεμβρίου. Η ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη, θα έχει –όπως αναμενόταν- έντονο συναγωνισμό.

Φιλμ βραβευμένα με Όσκαρ («King’s Speech» του Τομ Χούπερ, «In a better world» της Σουζάνε Μπίερ).

Φιλμ που είδαμε στις ελληνικές αίθουσες ("Balada Triste de Trompeta" του Άλεξ Ντε Λα Ιγκλέσια, «Essential Killing» του Γέρζι Σκολιμόφσκι, «Neds» του Πίτερ Μάλαν, «Silent souls» του Αλεξέι Φεντορτσένκο, «Little white lies» του Γκιγιόμ Κανέ, «Even the rain» της Ιτσιέρ Μπολάν, «Turin Horse» του Μπέλα Ταρ).

Φιλμ που παίζονται αυτόν τον καιρό («Habemus Papam» του Νάνι Μορέτι, «Melancholia» του Λαρς Φον Τρίερ).

Φιλμ που θα παιχθούν στις επερχόμενες Νύχτες Πρεμιέρας («Volcano» του Ρούναρ Ρούναρσον, «Oslo, 31 August» του Γιόακιμ Τρίερ, «Rundskop» του Μίκαελ Ρόσκαμ).

Φιλμ που έχουν εξασφαλίσει διανομή στην Ελλάδα («Artist» του Μισέλ Χαζαναβίτσιους, «Trei» του Τομ Τίκβερ, «The kid with a bike» των αδερφών Νταρντέν, «Le Havre» του Άκι Καουρισμάκι, «La piel que habito» του Πέδρο Αλμοδοβάρ, «We need to talk about Kevin» της Λιν Ράμσεϊ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos