"Απέραντο γαλάζιο" & "Η πηγή των παρθένων" σε επανέκδοση

Δημοσίευση: 29 Aug 2013, 10:43

H αγαπημένη ταινία του Λικ Μπεσόν, "Απέραντο Γαλάζιο" (1988, 168', ***) προβάλλεται ξανά στους ελληνικούς κινηματογράφους, σε επανέκδοση.

Πρωταγωνιστούν: Ζαν Μαρκ Μπαρ, Ζαν Ρενό, Ροζάνα Αρκέτ, Σέρτζιο Καστελίτο.

Γυρισμένη σε Αμοργό και Κάλυμνο.

Σύνοψη: Ο Ενζο και ο Ζακ είναι δυο παιδικοί φίλοι που μικροί συναγωνίζονταν στις καταδύσεις. Ενήλικοι πλέον οι δυο τους θα βρεθούν πάλι αντιμέτωποι. Από τη Σικελία, ο Ζακ, ανίκητος πρωταθλητής επί έξι χρόνια στις ελεύθερες καταδύσεις θα αναζητήσει τον Ένζο στις Άνδεις όπου μένει για να τον φέρει πίσω ως αντίπαλο διεκδικητή του τίτλου. Η αναμέτρησή τους θα τους οδηγήσει σε καταστάσεις πέρα από τις ανθρώπινες ικανότητες...

Προβάλλεται σε επανέκδοση στους κινηματογράφους, "Η πηγή των παρθένων" (1960, 89', ***) του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με τους Μαξ Φον Σίντοφ, Μπριγκίτα Βάλμπεργκ, Γκούνελ Λίντμπλομ, Μπριγκίτα Πέτερσον.

Βραβεύτηκε με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας στην τελετή του 1961.

Σύνοψη: Η ταινία ξεκινά με την Ινγκέρι (Γκούνελ Λίντμπλομ) την ψυχοκόρη μιας οικογένειας χωρικών να κάνει παράκληση στο θεό Οντίν να φέρει συμφορές στην έφηβη κόρη της οικογένειας, Κάριν (Μπιργκίτα Πέτερσον). Το πρωί οι γονείς αναθέτουν στην Κάριν την ευθύνη να πάει τα κεριά στην εκκλησία για την πρωινή λειτουργία (σύμφωνα με την παράδοση μόνο μια παρθένα μπορούσε να τα μεταφέρει). Η Κάριν επιμένει να πάρει μαζί της και την Ίνγκερι κι οι δύο τους ξεκινούν για μαζί για την εκκλησία. Στο δρόμο όμως η Ίνγκερι μένει πίσω κι αφήνει την Κάριν να συνεχίσει μόνη της, η Κάριν συναντά στη συνέχεια τρεις βοσκούς (δύο μεγάλους ανδρες και το μικρό αδερφό τους). Οι βοσκοί πιάνουν την κουβέντα με την Κάριν κι έπειτα τη βιάζουν και τη σκοτώνουν. Αργότερα οι ίδιοι βοσκοί ζητούν καταφύγιο για τη νύχτα στο σπίτι της Κάριν (χωρίς να ξέρουν ότι πρόκειται για την οικογένειά της). Ο Τέρε (Μαξ Φον Σίντοφ) κι η Μερέτε (Μπιργκίτα Βάλμπεργκ) οι γονείς της Κάριν τους παρέχουν άσυλο, χωρίς να γνωρίζουν τι έχει συμβεί στην κόρη τους, όταν όμως ανακαλύπτουν τα ματωμένα της ρούχα, ο Τέρε σχεδιάζει μια εκδίκηση που θα φέρει την κάθαρση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos