Βιρζινί Εφιρά: "Εμπνέεσαι από τη ζωή σου, χωρίς να το συνειδητοποιείς"

Δημοσίευση: 21 Aug 2023, 11:42
Συντάκτης:

H Bαλερί Ντονζελί, μια καλή ηθοποιός και εξίσου ικανή σκηνοθέτιδα (Declaration of war), συνεργάζεται με την Οντρέ Ντιγουάν ("To γεγονός") και στήνουν ένα κλειστοφοβικό ψυχόδραμα για την σεξιστική πατριαρχική βία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών και είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Éric Reinhardt, L’amour et les forêts, με τον ίδιο να δηλώνει: «Η κύρια πρόκληση στην προσαρμογή του μυθιστορήματος ήταν ότι η ταινία θα έπρεπε να έχει τον ίδιο αντίκτυπο στο γυναικείο κοινό. Χρειαζόταν μια σκληρή ταινία όπου, μόλις άναβαν ξανά τα φώτα, οι γυναίκες θα επέλεγαν να ξεφύγουν από τους κακοποιητικούς συζύγους τους και να αναλάβουν δράση. Η Valérie και η Audrey έχουν σκιαγραφήσει ένα λαμπερό μονοπάτι που πιστεύω ότι πολλές γυναίκες θα περπατήσουν».

<a href="/tainies/emeis-oi-dyo/68598">Εμείς οι δύο</a>ΣΧΕΤΙΚΑΕμείς οι δύο

Η σκηνοθέτιδα Βαλερί Ντονζελί μιλάει για το πώς εμπνεύστηκε από το βιβλίο: «Αυτό που πραγματικά με ενέπνευσε να προσαρμόσω το βιβλίο ήταν η σκηνή όπου ο Grégoire παραδέχτηκε την ενοχή του αφού άκουσε για έναν καταχρηστικό σύζυγο στο ραδιόφωνο – πώς μετατρέπει την κατάσταση για να εμφανιστεί ως θύμα και πώς αυτή η στρατηγική του πετυχαίνει, καθώς το πραγματικό θύμα των μηχανορραφιών του πέφτει στην παγίδα. Ένιωσα ότι η προσαρμογή αυτού του βιβλίου θα ήταν πρόκληση».

Η Βιρζινί Εφιρά μιλώντας για τον ρόλο της, λέει: «Ήθελα να συνεργαστώ με τη Valérie Donzelli ή θα έπρεπε να πω ότι είχα μια προαίσθηση ότι θα το κάναμε από τότε που γνωριστήκαμε στα γυρίσματα της MADELEINE COLLINS. Ήρθε σε μένα με το βιβλίο σαν να ήθελε να με ερευνήσει, χωρίς να ξέρει σίγουρα αν θα προσάρμοζε το βιβλίο εκείνη τη στιγμή. Βρήκα το μυθιστόρημα σαγηνευτικό, αλλά μπορούσες να το προσαρμόσεις σε πολλές ταινίες και έπρεπε να διαλέξεις μία κατεύθυνση. Αρχικά, έπρεπε να απαλλαγώ από κάθε προκατειλημμένη, κλισέ ιδέα ενός «θύματος» και να προσπαθήσω να δώσω μια συγκεκριμένη, μοναδική ταυτότητα στον χαρακτήρα. Έτσι, εμπνέεσαι από τη δική σου ζωή, αλλά χωρίς να το συνειδητοποιείς, χωρίς να το εκφράζεις και χωρίς να προσπαθείς απεγνωσμένα να ενσωματώσεις την προσωπική σου εμπειρία στην υποκριτική σου».

Η άποψη του MOVE IT για το "Εμείς οι δύο"

Ο Μελβίλ Πουπό μιλώντας για τον ρόλο του, λέει: «Γνωρίζω τη Virginie εδώ και πολύ καιρό και είχαμε παίξει μαζί στο VICTORIA της Justine Triet, οπότε ήμασταν πολύ χαρούμενοι που συνεργαστήκαμε ξανά. Η Valérie μάλλον μας έφερε κοντά λόγω της σύνδεσής μας, και για τη Virginie ήταν παρήγορο. Δεν υπήρχαν γκρίζες ζώνες ανάμεσά μας, οπότε μπορούσαμε να πάμε πολύ μακριά στις σκηνές μας που μερικές φορές ήταν πολύ βίαιες. Μια διαφωνία 6 λεπτών είναι σαν μια καταιγίδα - πρέπει να την ξεπεράσεις! Αυτό ήταν δυνατό επειδή είμαστε φίλοι και νιώθαμε ότι ήμασταν σε ένα είδος αποστολής, λέγοντας αυτήν την ιστορία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos