Το Untold Film Festival έδωσε το πρώτο βραβείο του

Δημοσίευση: 7 Φεβ. 2023, 15:13
Συντάκτης:

Το πρώτο Untold φιλμ Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών ολοκληρώθηκε. Από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου παρέλασαν από την οθόνη του κινηματογράφου Τριανόν 8 ταινίες μεγάλου μήκους και ένα σετ ταινιών μικρού μήκους. Δημιουργοί φρέσκου ελληνικού σινεμά παρουσίασαν τις ταινίες τους και συμμετείχαν κατόπιν στα Q & A που πραγματοποιήθηκαν με συντονιστή τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο, επιμελητή του προγράμματος των ταινιών. Εννέα υπέροχες προβολές με τη ζεστασιά του κοινού να κυριαρχεί και να μας υπενθυμίζει την αξία της συλλογικής απόλαυσης όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό.

Μετά από κάθε προβολή διεξήχθη ψηφοφορία κοινού στις κάλπες που στήθηκαν ακριβώς έξω από την αίθουσα. Μια διαδικασία που έβγαλε νικήτρια την ταινία Πύραυλος του Στέφανου Σιταρά, η οποία προβλήθηκε την Τρίτη 31/1 σε μία αίθουσα κυριολεκτικά τίγκα.

Σύμφωνα με την σύνοψη της ταινίας: Ο Στάθης, χρόνια γνωστός για τη μυθομανία του, αναγκάζεται να αποδείξει στους φίλους του την ύπαρξη ενός «απόρρητου πυραύλου» (που μόνο εκείνος ξέρει), προκειμένου να μην τους χάσει.

Γυρισμένος αποκλειστικά με μη-ηθοποιούς στην πορεία 5 ετών, ο Πύραυλος αφηγείται την απίστευτη περιπέτεια μιας παρέας, την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού. Η ιστορία είναι αληθινή.

Ο Στέφανος Σιταράς, σεναριογράφος και σκηνοθέτης του Πυραύλου, εξηγεί πως «όλοι μας έχουμε περάσει αποτυχίες, απογοητεύσεις, και ήττες. Όταν όμως εμφανίζεται κάποιος που έχει δει κάτι παραπάνω, που έχει ζήσει κάτι παραπάνω, γιατί να τον χλευάσουμε και να τον περιθωριοποιήσουμε; Γιατί να μην τον πιστέψουμε; Αν δεν υπάρχει ο Πύραυλος, τότε η παρέα έχει κάθε δικαίωμα στην απάθεια, τη δυσπιστία, και στο να κυνηγάει στιγμές. Αν όμως υπάρχει, τότε η παρέα έχει υποχρέωση όχι μόνο να τον δει, αλλά αργά και σταθερά, να πιστέψει ξανά.

Σκηνοθεσία/ Σενάριο/ Παραγωγή/ Διεύθυνση Φωτογραφίας: Στέφανος Σιταράς

Εταιρίες Παραγωγής: Random Party, Ίδρυμα Ωνάση. Συμπαραγωγοί: Κωνσταντίνος Λεσγίδης, Στάθης Αρφαριώτης, Άρης Μαυρόπουλος, Αλεξία Κυριακοπούλου, Μαίρη Κολώνια, Γιάννης Μπαφαλούκος. Πρωταγωνιστούν: Άρης Μαυρόπουλος, Στάθης Αρφαριώτης, Anne-Marie Lezineau, Μαριέτη Παπαθεοδώρου, με τον Μπάμπη Hawk Κωνσταντίνου και τον Δημήτρη Μυλωνά. Πρωτότυπη Μουσική: Κωνσταντίνος Λεσγίδης

Τραγούδι Ταινίας: POKER του Γιώτη Κιουρτσόγλου, με τη συμμετοχή του Σταύρου Λάντσια. Τραγούδι Τίτλων Τέλους: Fever by D3lta. Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης και Στέφανος Σιταράς

Το Untold Film Festival είχε σημαντική προσέλευση κοινού, η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, οι διοργανωτές του δηλώνουν έτοιμοι να σχεδιάσουν το επόμενο φεστιβάλ, έναν θεσμό με κινητήρια δύναμη τον έρωτα για το σινεμά.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ