Τομ Χανκς, Βιν Ντίζελ και Beatles στα ελληνικά θερινά

Δημοσίευση: 28 Μαΐου 2020, 18:59
Συντάκτης:

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν επιτέλους (καιρού επιτρέποντος) την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

<a href="/nea/cine-paris-epistrefei-kalokairi-toy-2024-ypo-tin-epimeleia-toy-cinobo/68668">To Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo Cine Paris επιστρέφει το καλoκαίρι του 2024 υπό την επιμέλεια του Cinobo

Το MOVE IT συνεχίζει το αφιέρωμά του στις ταινίες που έχουν προγραμματιστεί για τις ελληνικές αίθουσες τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες και όπως σας έχουμε αναφέρει μέχρι στιγμής, είναι περισσότερες από όσες θα περίμενε κανείς, δεδομένης της πρωτόγνωρης κατάστασης. Στο συγκεκριμένο σημείωμα θα ασχοληθούμε με τον θερινό προγραμματισμό της Feelgood. Ξεχωρίσαμε τα ακόλουθα φιλμ:

«Bloodshot» - 11 Ιουνίου

Σκηνοθεσία: David S. F. Wilson. Ηθοποιοί: Vin Diesel, Eiza Gonzalez, Sam Heughan, Toby Kebbell, Guy Pearce

Ο Vin Diesel ενσαρκώνει στη μεγάλη οθόνη έναν ακατανίκητο κόμικ υπερήρωα σε μία περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Έναν πρώην απλό στρατιώτη και νυν αήττητο υπερμαχητή Bloodshot, που επανήλθε στη ζωή χάρη στην προηγμένη και εφιαλτική τεχνολογία μιας διφορούμενης οργάνωσης.

«A beautiful day in the neighborhood (Ένας υπέροχος γείτονας)» - 2 Ιουλίου

Σκηνοθεσία: Marielle Heller. Παίζουν: Tom Hanks, Matthew Rhys, Susan Kelechi Watson, Chris Cooper

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Tom Hanks πρωταγωνιστεί σε μία βιογραφία και υποδύεται τον Mister Rogers, τον χαρισματικό και θρυλικό τηλεοπτικό παρουσιαστή του μακροβιότερου παιδικού προγράμματος της Αμερικής, που έκλεψε τις καρδιές μικρών και μεγάλων για πάνω από τριάντα χρόνια. Περισσότερα εδώ.

«Wild Rose» - 9 Ιουλίου

Σκηνοθεσία: Tom Harper. Cast: Jessie Buckley, Julie Walters, James Harkness, Sophie Okonedo

Ο Tom Harper (Οι Αεροναύτες) παρέα με την εκρηκτική Jessie Buckley (υποψήφια για BAFTA Α' Γυναικείου ρόλου ως Rose-Lynn) και την καρατερίστα Julie Walters (Billy Elliot, Mamma Mia!) συνθέτει μια μπαλάντα για εκείνες τις στιγμές που η οικογένεια μένει ενωμένη, ακόμα και χώρια, αλλά κυρίως για εκείνα τα όνειρα που αξίζει έστω να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι. Έτοιμη να βρεθεί και πάλι ελεύθερη, μετά από ένα χρόνο στη φυλακή για κατοχή ναρκωτικών, η 23χρονη Rose-Lynn βρίσκει καταφύγιο στα δυο της μικρά παιδιά και στην μητέρα της. Όμως το ελεύθερο πνεύμα της, η επαναστατική της διάθεση και το όνειρό της να γίνει τραγουδίστρια της κάντρι θα την φυλακίσουν στις οικογενειακές συμβάσεις και θα φέρουν συγκρούσεις. Από ένα γύρισμα της τύχης, θα ονειρευτεί ξανά τον εαυτό της να τραγουδάει. Πόσο εύκολο είναι;

«U July 22» - 23 Ιουλίου

Σκηνοθεσία: Erik Poppe. Ηθοποιοί: Andrea Berntzen, Elli Rhiannon Muller Osborne, Jenny Svennevig, Aleksander Holmen

Ο Νορβηγός Erik Poppe (The King’s Choice) σκηνοθετεί την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση του Anders Behring Breivik το 2011 στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας σε μία ταινία που εξιστορεί την τρομακτική εμπειρία εκείνης της τραγικής ημέρας. Με ένα αγωνιώδες μονοπλάνο 72 λεπτών, ο θεατής ζει λεπτό προς λεπτό τον πανικό, την απελπισία των θυμάτων και την εφιαλτική ατμόσφαιρα της ανελέητης επίθεσης. Η ταινία έλαβε μέρος στο Επίσημο Διαγωνιστικό του 68ου Φεστιβάλ Βερολίνου. Η κριτική του MOVE IT εδώ.

«Μulan» - 30 Ιουλίου

Σκηνοθεσία: Niki Caro. Πρωταγωνιστούν: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Gong Li, Jet Li

Σε σκηνοθεσία της Niki Caro, έρχεται από την Disney, η ιστορία της θρυλικής Κινέζας  πολεμίστριας,όπου μια νεαρή, ατρόμητη γυναίκα ρισκάρει τα πάντα, αποδεικνύοντας την αγάπη για την οικογένεια και την πατρίδα της για να γίνει η πιο διάσημη μαχήτρια που γνώρισε ποτέ η Κίνα. Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας εκδίδει ένα διάταγμα σύμφωνα με το οποίο ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει τον Αυτοκρατορικό Στρατό για να υπερασπιστεί την χώρα από τους Βόρειους εισβολείς, η Hua Mulan, η μεγαλύτερη κόρη ενός ένδοξου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιεσμένη ως άντρας, η Hua Jun περνάει από πολλές δοκιμασίες για να τα καταφέρει.

«Heroic Losers» - 20 Αυγούστου

Σκηνοθεσία: Sebastián Borensztein. Πρωταγωνιστούν: Ricardo Darin, Luis Brandoni, Veronica Llinas, Daniel Araoz.

Ο Sebastian Borensztein στήνει μια καλοκάγαθη περιπέτεια, με έντονα κωμικά στοιχεία, που μπλέκονται με το δράμα και φλερτάρουν με το θρίλερ, και αφηγείται μια ιστορία για εκείνες τις παρέες που ξέρουν πως να γράφουν ιστορία. Αύγουστος του 2001, στην Αλσινα, μια μικρή, σχεδόν έρημη πόλη, ανατολικά της Αργεντινής. Μια ομάδα ανθρώπων αποφασίζουν να ιδρύσουν έναν αγροτικό συναιτερισμό για να φέρουν πίσω στη πατρίδα τους, ζωή και χρήματα. Θα συγκντρώσουν 160 χιλιάδες δολλάρια. Μετά όμως  από μια πονηρή κίνηση ενός τραπεζίτη, τα χρήματά τους θα δεσμευτούν όταν τον Δεκέμβριο του 2001, η κυβέρνηση της Αργεντινής θα εφαρμόσει ένα αυστηρό οικονομικό μέτρο, που θα μείνει στην ιστορία ως Corralito. Μετά από μια σειρά προδοσιών και νέων σχεδίων, το όνειρο μένει εκεί. Πόσο μακριά είναι όμως;

«The Beatles: Get back» - 3 Σεπτεμβρίου

Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του Peter Jackson που αφηγείται την ιστορία του θρυλικού μουσικού γκρουπ.

Με ακυκλοφόρητο στουντιακό υλικό από τις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος το 1969, την προετοιμασία των γυρισμάτων του κινηματογραφικού Let It Be, ολόκληρη τη συναυλία που έδωσαν τα Σκαθάρια στην ταράτσα του Savile Row στούντιο, demos από τα θρυλικά The White Album, Abbey Road και Let It Be, μουσική που θα ακουστεί για πρώτη φορά και δεν κυκλοφόρησε ποτέ, η σχέση τους και οι προσπάθειες για solo καριέρα, αυτή είναι η μαγιά που χρησιμοποιεί ο Peter Jackson για να μαγειρέψει το The Beatles: Get It Back. Περισσότερα εδώ.

Τις υπόλοιπες ταινίες που έχουν προγραμματιστεί για τα θερινά, θα τις βρείτε εδώ.

Πρώτη δημοσίευση: 28 Μαΐου 2020, 18:59
Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2020, 18:59
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos