Ο Πίτερ Τζάκσον σκηνοθετεί το "Αγιο Δισκοπότηρο" των Beatles

Δημοσίευση: 30 Ιαν. 2019, 17:30
Συντάκτης:

Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του κλασικού δίσκου "Let it Be" των Beatles, ο Πίτερ Τζάκσον έκανε γνωστό πως θα κάνει... ευτυχισμένους τους οπαδούς της θρυλικής μπάντας.
Ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης της τριλογίας του "Αρχοντα των Δαχτυλιδιών" υποσχέται την απόλυτη εμπειρία, καθώς έχοντας 55 ώρες ανεξερεύνητου και ακυκλοφόρητου υλικού από τα sessions εκείνου του δίσκου, το ντοκιμαντέρ δεν θα είναι όμοιο με οτιδήποτε έχουμε δει.
Το υλικό προοριζόταν για την τηλεόραση αλλά τελικά έγινε ταινία (η οποία έχει εξαφανιστεί), την οποία τα μέλη μίσησαν, καθώς επικεντρώθηκε στην ένταση μεταξύ τους στις ηχογραφήσεις, ενώ ένα χρόνο μετά διαλύθηκαν. Ο George Harrison είχε δηλώσει τότε πως οι σχέσεις τους ήταν "στον πάτο" και ο Lennon χρησιμοποίηση τη λέξη "κόλαση".

<a href="/nea/beatles-get-back-megalo-flyaro-kai-magiko/65543">"The Beatles: Get Back": Μεγάλο, φλύαρο και μαγικό!</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The Beatles: Get Back": Μεγάλο, φλύαρο και μαγικό!


Η εκδοχή του Τζάκσον, που δηλώνει χρόνια μέγας φαν, θα έχει μια σαφώς διαφορετική οπτική. Η μουσική θα είναι πάνω απ'όλα, μαζί με το περίφημο gig τους στην ταράτσα της δισκογραφικής τους.
"Ανακουφίστηκα βλέποντας πως η αλήθεια απέχει πολύ από το μύθο. Ναι, υπάρχει δράμα αλλά βλέποντάς τους να δημιουργούν μουσική, ειναι συναρπαστικό, αστείο και άμεσο" τονίζει ο Νεοζηλανδός δημιουργός.
Λίγοι γνωρίζουν, πως στο ζενίθ της δημοτικότητάς τους, οι Beatles ήθελαν να αγοράσουν τα δικαιώματα για να κάνουν ταινία το The Lord of the Rings. Ο John Lennon ήθελε να γίνει το Gollum, ο Paul McCartney ο Frodo και ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ θα σκηνοθετούσε!

Μετά τις αναμενόμενες αναβολές εξ'αιτίας της πανδημίας, το φιλμ πλέον αναμένεται στις 27 Αυγούστου 2021. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Πίτερ Τζάκσον να μοιραστεί με όλους online ένα sneak peak υλικό 5 λεπτών: 

Update: O Πίτερ Τζάκσον επέλεξε να μην κόψει τίποτα ή να κόψει ελάχιστα τέλος πάντων, οπότε η απόφαση που πήρε να μετατρέψει το ντοκιμαντέρ σε μίνι σειρά, ήταν μάλλον μονόδρομος. Τα τρία επεισόδια έχουν προγραμματιστεί να στριμάρουν στο Disney+ στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου.

«Εχω βουτήξει σε αυτό το υλικό εδώ και τρία χρόνια και είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στο πρότζεκτ. Eίμαι ενθουσιασμένος που το κοινό σε όλο τον κόσμο θα μπορέσει επιτέλους να το απολαύσει σύντομα, και με τον τρόπο που του αξίζει...», ήταν το σχόλιο του Πίτερ Τζάκσον.

Update: Αυτό είναι το επίσημο τρέιλερ:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos