Τα αμερικάνικα μπλοκμπάστερ δεν θα προβληθούν στη Ρωσία

Δημοσίευση: 1 Μαρτίου 2022, 14:21
Συντάκτης:

Λίγα 24ωρα μετά την αδιανόητη Ρωσική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη με εκατοντάδες νεκρούς, τα τρία μεγάλα αμερικανικά στούντιο, τα «πυρηνικά όπλα» της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, απαντούν στο βαρύ πυροβολικό του Πούτιν: αποφάσισαν να αποσύρουν τις ταινίες τους από τη ρωσική αγορά.

Την αντίδραση ξεκίνησε η Disney, ανακοινώνοντας ότι παύει τη συνεργασία με τις ρωσικές αίθουσες, ξεκινώντας από το «Turning Red», το νέο animation της Pixar, που αναμένεται και στις ελληνικές αίθουσες την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολούθησε η Warner, ανακοινώνοντας την ακύρωση της εξόδου του «The Batman» στη Ρωσία, αλλά και το επερχόμενο «Fantastic Beasts» και στη συνέχεια η Sony ενημέρωσε ότι σταματά την έξοδο νέων ταινιών στη χώρα, ξεκινώντας από το προσεχές «Morbius».

Επίσης, το Netflix ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμπεριλάβει στην εκπομπή του 20 προγράμματα προπαγανδιστικών ρωσικών καναλιών, όπως όφειλε να κάνει λόγω της υφιστάμενης συμφωνίας από σήμερα στο ρώσικο Netflix και το ένα εκατομμύριο συνδρομητές του. Να σημειωθεί ότι το Netflix δεν εκπέμπει στην Κίνα, την Κριμαία, την Βόρειο Κορέα, τη Συρία, ενώ ξεκίνησε να εκπέμπει στην Ουκρανία το περασμένο φθινόπωρο.

Για επίλογο, ένα σχόλιο για τον πιθανό αποκλεισμό των ρωσικών ταινιών από τα προσεχή διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ: αν ληφθεί τέτοια απόφαση, είναι ξεκάθαρα λανθασμένη, για λόγους που πραγματικά δεν χρειάζεται να αναλύσουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos